Източник: One potatoe, two potatoe

Повечето ресторанти от "Кошмари в кухнята" затворени

61% фалирали

Повечето реалити шоута показват спасяване на закъсали бизнеси.

Всички те следват сюжетна линия, също толкова успокоително предсказуема като тази в "Закон и ред".

В първото действие свадливият експерт идва във фирмата и открива цял куп проблеми. Във второто действие експертът се опитва да убеди собствениците на бизнеса да променят начина си на работа, но външните съвети биват посрещани със съпротива.

И в третото действие, собственикът на фирмата най-накрая вижда къде бърка, следва съветите на водещия и постига невероятен успех.

Но какво се случва, след като камерите спрат да работят?

Поне в случая на "Кошмари в кухнята" на Гордън Рамзи, голяма част от ресторантите фалират и затвaрят врати.

Знаем това, защото недвусмислено нареченият "Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares Blog" следи успеха и провала на ресторантите, след като те биват показани в шоуто.

Старателното проучване от блога разкрива, че цели 61% от всички ресторанти, които някога са били "спасени" от Гордън Рамзи, вече са затворени.

Нивото на фалиралите ресторанти, които са били показани в шоуто най-отдавна е най-високо - всички ресторанти от първите два сезона на американската версия на "Кошмари в кухнята" - с изключение на два - вече са затворени.

А само шест от 21 ресторанта, показани в британската версия, приключила съществуването си през 2009, остават отворени.

От тези шест оцелели, само три все още са притежавани от същите хора, които са ги управлявали, когато Рамзи е профучал през кухните им.

Ресторантският бизнес е прочут с трудностите си, но не би трябвало да се изненадваме прекалено, че някое място, което е било отворено и е имало затруднения през 2004, когато е била британската премиера на "Кошмари в кухнята", оттогава насам е фалирало.

И все пак този факт премахва част от магията на такива шоута. 

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffingtonpost

29.06.2015 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара