7 забавни професионални съвета за парти

... в последния момент

Стилистът на храна и автор на готварски книги Сюзън Спънджън знае доста за купоните.

Независимо дали стилизира храна на снимачната площадка (тя е работила по филми като "Джули и Джулия" и "Яж, моли се, обичай) или организира парти за 50 гости, философията на Спънджън се свежда до три неща: поддържайте нещата прости, по-малко означава повече - и когато можете, правете нещата у дома.

Последната й книга "Какво да прави домакинята" е задължително четиво за готвещите у дома, с над 300 идеи, рецепти и списъци за справяне с всичко - от просто парти с вино и сирене до сложна вечеря за Деня на благодарността.

Разговаряме със Спънджън за една от най-стресиращите ситуации като развлечения: събирания, организирани в последния момент.

Оказва се, че планирането предварително - дори и за неизвестното - е невероятно важно. Същото важи и за практиката.

"Гответе неща, които познавате," съветва Спънджън.

"Роклята, която можете да облечете и да се чувствате чудесно, когато се погледнете в огледалото - нейния еквивалент като храна е това, което би трябвало да приготвяте."

Ето още от най-добрите съвети на Спънджън за развлечения в движение:

Подържайте добре зареден килер.

"Винаги имам парче пармезан и други твърди сирена подръка, защото те могат да се съхраняват по-дълго," казва Спънджън.

"Обичам да държа запаси от маслини, добри кракери, хумус и сурови зеленчуци като репички, чери домати, моркови, копър и купи с ядки или домашно правени пуканки. Ако имам допълнително време, може да извадя от фризера някое замразено тесто за тарта или пица. И, естествено, вино!"

Направете свой собствен коктейл.

"Създайте ваш емблематичен коктейл и винаги дръжте съставките за него подръка. Така ако се появят неочаквани гости, можете да ги смесите набързо и да сте готови да ги посрещнете," казва Спънджън.

Външният вид има значение.

"Дръжте подръка малка колекция от красиви чинии, купи, плата, табла за сирене и кърпички (независимо от плат или хартия). Външният вид е невероятно важен!" казва Спънджън.

"Можете дори да поръчате храна с доставка и да я поднесете на красиви подноси - и партито ще мине чудесно."

Планирайте в аванс.

"Трябва да поддържате сбит график, дори и за организирани в последния момент събития. Започнете планирането в момента, в който знаете какво и кога се случва," съветва Спънджън.

"И потърсете помощ: поискайте от приятели да донесат вино, десерт или салата."

Гответе неща, които владеете добре.

"Планирайте да готвите нещо, което сте правили и преди; нещо, в което наистина ви бива. Мислете за пресни, прости и сезонни неща, и се придържайте към това, което нормално бихте приготвили за вашето семейство, не за гости. Когато се чувствате комфортно при приготвяне на ястието, знаете какво да купувате и как да го приготвите, е много по-лесно."

Никога не се оправдавайте.

"Опитайте да не казвате на всички колко не ви бива като готвач. Джулия Чайлд казва: 'Никога не се оправдавайте или извинявайте на масата.' И тя е права - това кара хората да се чувстват неудобно. Дори и да направите грешка, не казвайте нищо - има вероятност хората така и да не забележат," казва Спънджън.

Лесните неща са най-подходящи.

Любимите разядки на Спънджън включват кесадия, правена от остатъци от друга храна; тя също така държи гужери във фризера, както и нарязани багети, които са подходящи за основа на бързи брускети с чери домати и прясна рикота.

За вечеря бързо стават печени на грил скариди или тако с риба, и дори запечен стек със салата айсберг.

"Много е лесно, но хората обезумяват по такива ястия," казва Спънджън.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

17.04.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара