Източник: flickr.com

7 продукта, които всеки френски готвач има в хладилника си

"Vous venez espionner les francais enfait."

"Vous venez espionner les francais enfait."

Това се превежда приблизително като "Вие наистина сте дошли да шпионирате французите!" Оказва се, че когато запитате приятелите си французи да споделят какво имат в хладилниците си, те считат, че сте дошли в Париж да ги шпионирате.

Те обаче също така ще ви казват почти винаги едни и същи седем неща.

Преди да стигна до списъка с основни продукти, ето малко предистория. Започнах да редувам Париж и Бруклин като места, където пребивавам редовно, преди около 11 месеца — провокирана и от неизбежното прегаряне от живеенето и работата в Ню Йорк в продължение на осем години, и от желанието си да живея поне част от живота си на място, където се цени доброто сирене, вино и хляб - поне толкова, колкото ги ценя аз.

В момента, в който кацна в Париж, хвърлям багажа и незабавно поемам към най-близкия пазар (marché). В крайна сметка си тръгвам с едни и същи неща оттам (плюс някое и друго сезонно лакомство): сирене, яйца, мляко и масло.

Бърза спирка в магазина за вино ме зарежда с една или повече от една бутилка, друга в магазина ме снабдява с горчица (обикновено зърнeста дижонска) и местен конфитюр, и още една в пекарната засища копнежа по багетите, който ме измъчва, когато съм в Ню Йорк.

Оказва се, че явно съм на правилното място и съм открила точните хора.

Когато започвах да подготвям този материал, поразпитах сред приятели и приятели на приятели в Париж (както готвачи, така и обикновени хора), и всеки от тях отговори с шокиращо сходен списък на моя с "първи покупки".

Ето седемте неща, които почти всеки френски готвач държи в хладилника си:

  • Сирене
  • Яйца
  • Горчица
  • Конфитюр
  • Масло
  • Мляко
  • Бяло вино

Това, което най-много ме радва в този списък, е че със само седем продукта (окей, осем, защото въпреки че хлябът не се замразява, повечето ми приятели все пак го включват в списъците си, и аз самата не го изключвам от моя), сте в състояние да приготвите храна, подходяща за всяко време от деня.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Ребека Пеплър, The Kitchn

21.10.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара