Източник: flickr.com

Италия отваря безплатна, 24-часова винена чешма

Все пак мечтите се сбъдват

Вземете си веднага самолетен билет до Италия — чешма, от която тече само червено вино, бе открита в региона Абруцо, източно от Рим.

Построена от местна винарна, fontana del vino се намира край Камино ди Сан Томазо, популярен поклоннически маршрут, който води от Рим до Ортона.

И удоволствието не спира дотам: минувачите могат да пият колкото пожелаят. Безплатно.

Според The Local, винарната Dora Sarchese се е вдъхновила от подобна чешма край поклонническия маршрут Камино де Сантяго в Испания, като си партнира с некомерсиалната организация, поддържаща Камино ди Сан Томазо, за да предложи местното си вино на масите.

На Facebook страницата си винарната обяснява, че винената чешма “посреща с добре дошъл” всеки, който мине край нея. Същевременно обаче тя отправя строго предупреждение към любителите на виното, които прекалят с употребата на денонощната винена чешма, като допълва, че тя не е предназначена за “пияници” или “хулигани”.

Италия е прочута с чешмите си и фонтаните си, но това е първото място в страната, където наистина водата е заменена от вино - денонощно.

Имало е инцидент през 2008 г., когато грешка на водопроводчиците по време на годишния фестивал на гроздето в Марино (при който градът временно позволява да тече вино от чешмите като част от празненствата) е довела до вино в чешмите на местните къщи. Не твърде изненадващо, случилото се бе обявено за чудо.

Дотук винената инициатива изглежда да жъне успехи, като тълпи край Камино ди Сан Томазо охотно се редят да гребнат чаша от виното.

Словения тази година отвори чешма, от която се лее бира, така че се надяваме свободно достъпният алкохол от обществени чешми да е началото на международен тренд. Няма ли някой да пусне шампанско от чешмите?

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: CN Traveler

05.11.2016 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара