Халапеньо бургер

Пикантен, хрупкав, сочен

Източник: Goodlife.bg

15.01.2017 Всички рецепти от този автор →
70мин.

60 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - Кайма от говеждо месо
  • 1 ч.л. - Сушен лук
  • 1/4 ч.л. - Чесън на гранули
  • 1/2 ч.л. - Пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
  • 1/2 ч.л. - Сол
  • 1 ч.л. - Сос Уорчестър
  • 1 ч.л. - Сушен див лук
За гарниране
  • Питка със сусам - 2 броя
  • 50 г - Ленти бекон
  • 2 с.л. - Майонеза
  • 2 броя - Слайс сирене чедър
  • 5-6 броя - Колелца червен лук
  • 7-8 резенчета - Консервирана чушка халапеньо

Халапеньо бургер

Начин На Приготвяне

  • 1

    Омесете каймата

    В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.

  • 2

    Започнете с майонеза

    Срежете питката на две и сложете 1 с.л. от майонезата.

  • 3

    Добавете лютивина

    Сложете няколко резенчета консервирано халапеньо

  • 4

    Месото

    Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.

  • 5

    Ред е на сиренето

    Сложете резен сирене чедър върху топлото кюфте.

  • 6

    Бекон за хрупкавост

    Добавете няколко резена изпържен до хрупкаво бекон.

  • 7

    Лук за свежест

    Няколко колелца червен лук за свеж елемент.

  • 8

    Лютото никога не е много

    Още малко халапеньо, за да подсилите лютата нотка в бургера.

  • 9

    Покрийте с капака на питката

    Завършете с горната част на питката и се насладете на сочен, пикантен бургер.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара