Свинско бонфиле и гъби пачи крак

с Weber Master Touch BBQ

Преди близо 2 месеца започна нашето приключение с барбекютата на Weber. До този момент имахме опит само с открити скари и евтино барбекю тип локомотивче, които разпалвахме със сухи съчки, дърва и въглища от бензиностанции или хипермаркети.

Всеки, който е минал през това знае колко трудно се разпалва подобно барбекю, колко трудно се контролира температурата, колко вредна пепел попада по храната.

Всичко това приключи в момента, в който сглобихме Weber Master Touch BBQ.

Барбекюто се запалва супер лесно, въглищата и брикетите на Weber са лесни, поддържат постоянна температура дълго време. Брикетите горят до 3 часа. Температурата се вдига бързо и контролира лесно с клапаните, които има в долната част и на капака.

Скарата има няколко сектора и позволява добавяне на въглища по време на готвене, ако има нужда, и възможност за използване на различни аксесоари.

И за финал Weber Master Touch BBQ се почиства лесно.

Преди да заснемем първото видео с Weber готвихме 10-ина пъти, за да придобием повече опит и увереност, защото това е многофункционален уред, който ти дава много възможности.

В следващите седмици ще ви покажем няколко рецепти в нашата нова рубрика Summer Friends - Пабло и  Weber.

Пабло е нашето уести, което е непрекъснато до барбекюто, когато го запалим и затова решихме това да е името на нашата рубрика.

Вижте първата ни рецепта.

ПРОДУКТИ:

 • 400 г - свинско бонфиле
 • 400 г - гъби пачи крак
 • 50 г - масло
 • 1 скилидка - чесън
 • 70 мл - пълномаслена сметана
 • 2-3 стръка - розмарин
 • 4-5 стръка - мащерка
 • 30 мл - бяло вино
 • 1 ч.л. - дижонска горчица
 • 100 г - кефалотири
 • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Извадете месото от хладилника, посолете и подправете с черен пипер, и оставете за 40 минути.

Запалете барбекюто. Отворете капака, махнете скарата, сложете кубчетата за разпалване, запалете ги и поставете напълнения с въглища или брикети уред за бързо разпалване Weber. 

Отворете клапаните на BBQ-то в долната част докрай. Оставете за 15 минути, докато димът от въглищата избелее. 

Сложете си ръкавиците и поставете кошниците за въглища от двете страни, вдигнете внимателно уреда с разпалените въглища и ги разпределете между двете кошници.

Сложете скарата и затворете капака. Отворете клапаните на капака и оставете за 10-12 минути, докато температурата се качи над 200 градуса. Отворете капака и почистете скарата с четката за почистване, затворете отново за 5 минути, за да загрее барбекюто. 

Отворете капака и поставете свинското бонфиле на директен огън, за да го запечете от всички страни. В алуминиев съд за готвене сложете маслото, чесъна и добавете накъсаните гъби пачи крак, посолете и подправете с черен пипер и сложете на скарата. Затворете капака.

След 3-4 минути обърнете бонфилето и разбъркайте гъбите. Добавете розмарин и мащерка и гответе още 2-3 минути на затворен капак. Преместете бонфилето на индиректен огън, затворете капака и гответе още 7-8 минути.

Проверете месото с пръсти или използвайте термометър. Вътрешната температура на месото трябва да бъде 63 градуса. Извадете бонфилето и го оставете да почине за 10 минути. През това време довършете гъбите. Сложете виното и оставете да се изпари алкохола. Смесете сметаната и горчицата, разбъркайте и добавете към гъбите, разбъркайте и гответе 4-5 минути.  

В края добавете настърганото сирене кефалотири и разбъркайте отново.

Извадете гъбите и затворете капака на  BBQ-то. Затворете всички клапани, за да изгасне.

Нарежете бонфилето на филийки и подредете в чиния, отгоре поставете от гъбите пачи крак и полейте със соса.

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара