Карамелизиран лук с бри

Хрупкава препечена багета, сладък лук и меко сирене

Източник: Goodlife.bg

16.07.2017 Всички рецепти от този автор →
55мин.

10 МИН » 45 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Багета - 1 брой
  • Сирене Бри - 200 г
  • Прясна мащерка - 2-3 клонки
За карамелизирания лук
  • Лук - 500 г
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Масло - 30 г
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Сол - 1 1/2 ч.л.
  • Кафява захар - 1 с.л.
  • Бяло вино - 70 мл

 

Вкусният КРОМИД ЛУК за тази рецепта е закупен от BILLA. В периода 13.07-19.07.2017 в BILLA има промоционална кампания на кромид лук от градината в село Милево (Пловдивско).

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете лука на филийки

    Почистете лука и нарежете надлъжно на филийки с дебелина 3-4 мм

  • 2

    Задушете лука

    В голям тиган загрейте зехтина и маслото, сложете лука и посолете. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15 минути на средно силен огън, като разбъркате 2-3 пъти.

  • 3

    Оставете лука да се карамелизира

    Махнете капака, добавете захарта, виното и мащерката. Увеличете котлона, за да се изпари алкохола и гответе 5-6 минути.

  • 4

    Карамелизирайте до златисто

    След като виното се изпари, намалете котлона, и гответе 20 минути, като бъркате често, за да не започне лука да се пържи.

  • 5

    Запечете хляба

    Нарежете багетата на филийки и печете 8-10 минути в предваритено загрята до 190 градуса фурна.

  • 6

    Запечете и сиренето

    Сложете нарязаното на филийки сирене бри върху хляба и печете още 3-4 минути.

  • 7

    Поднесете с вино

    Поднесете като върху всяка филийка сложите от карамелизираният лук и поръсите с листенца мащерка.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара