Източник: The Ringer

Дейвид Чанг разкри проблемите с менталното си състояние

В шоуто си The Dave Chang Show

Дейвид Чанг говори за собствената си битка с депресията в шоуто си The Dave Chang Show, няколко дни след самоубийството на Антъни Бурдейн.

Чанг след смърта на Бурдейн

Well, I hope that someday, buddy
We have peace in our lives
Together or apart
Alone or with our wives
And we can stop our whoring
And pull the smiles inside
And light it up forever
And never go to sleep
My best unbeaten brother
This isn't all I see

"Тази седмица в подкаста, искам да говоря за психическите си проблеми с надеждата, че можем малко, помалко да започнем да премахваме стигмата около тази тема.

Извинявам се, ако намирате този епизод за прекалено мрачен, в сравнение с останалите, но ако мога да помогна дори и на един човек, който слуша, мисля че си заслужава.”

В шоуто Чанг разкри, че започва да работи в кухня, за да получи незабавно признание от хората около него. В детството си той е имал сериозни проблеми със самочувствието, защото е бил обвиняван, че нищо, което прави не е достатъчно добро. 

Според Дейвид Чанг, един от най-добрите начини да избегнеш депресията, или както той я нарича “рак на духа” и “сложен организъм”, е да си поставиш нереалистични цели и мечти, потапяйки се в работа.

Така става и с отварянето на Momofuku Noodle Bar през 2004 г.

Чанг разказва, че е вложил толкова работа и енергия в това място единствено, защото не е очаквал да доживее до 35, като дори не подписва договор за лизинг.

 “Momofuku е средство за борба с депресията,” казва той. “Всяко решение, което взех през този период беше сякаш е последното ми. Какъв е смисълът да имам пари, ако няма да съм жив?”

Стресът, алкохолът и огромното психичско и физическо натоварване в работата на готвачите само изострят проблемите, водейки го до абсолютната загуба на радост от успехите му:

“Реално, може да си постигнал всичките си мечти, да имаш перфектната кухня и храна… но да не можеш да намериш ред в личния си живот.”

Чанг се възползва от момента да поговори и за цената на здравоопазването в САЩ, като отбелязва, че едва след като е станал успешен е започнал да получава нормално здравоопазване.

Чрез този подкаст Чанг се присъедини към готвачи като Даниел Патерсън, Шон Брок и Крис Косентино, разкривайки собствените си проблеми с менталното му състояние, надявайки се това да вдъхнови и други, нуждаещи се от помощ не само в бранша, но и в американското обществото като цяло.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара