Папарделе с наденица и гъби
Che buono!
Какво правите, когато пред вас се озове чиния топла паста, приготвена с много масло, сицилианска салсича, ароматни гъби, богата тъмна бира, прясно настърган пармезан? Правите “pappare”,дори и да не знаете какво означава това!
Неслучайно италианската дума за „поглъщам лакомо“ стои в името на едно от знаковите тестени изделия на Тоскана. И съвсем неслучайно шеф Радостин Кирязов е избрал папарделе салсиче е фунги, за да ви покаже, че добрият вкус не познава географски граници.
Това просто, но съвършено ястие е богато на мазнини и пикантност, които карат небцето да тръпне за глътка студена малцова свежест. А щом малцовата свежест идва от същия Staropramen Dark, с който е приготвена чинията, вие възкликвате “Che buono!”, дори и да не знаете какво означава това.
Защото добрият вкус е по-красноречив и от най-изчерпателен разговорник, независимо дали ядете паста в Прато, пиете бира в Прага… или съчетавате двете занимания в уюта на собствената си кухня.
ПРОДУКТИ:
- Пaпарделе - 150
- Сурова наденица - 120 г
- Гъби - 100 г
- Зехтин - 2 с.л.
- Пресен босилек - 2-3 клонки
- Пресен магданоз - 2-3 клонки
- Старопрамен тъмно - 80 мл
- Чесън - 2 скилидки
- Сол - 1 1/2 ч.л.
- Черен пипер - 1/2 чл.
- Пармезан за сервиране - 3-4 с.л.
ChefXperience
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на едри парчета, смачкайте скилидките чесън и нарежете наденицата на парченца.
Кипнете голямо количество вода и посолете. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, до степен ал денте.
Сгорещете зехтина в широк тиган и запържете наденицата за 3-4 минути, докато започне да променя цвета си.
Добавете гъбите и гответе още 8-10 минути, като разбърквате често.
Сложете чесъна и маслото, разбъркайте и оставете маслото да се разтопи. Налейте Старопрамен тъмно и гответе още 5 минути, докато соса се сгъсти.
Подправете с черен пипер и добавете пастата. Разбъркайте добре и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Поднесете пастата поръсена с малко пресен босилек и настърган пармезан.
Начин На Приготвяне
-
1
Сварете пастата
Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката.
-
2
Пригответе наденицата
Загрейте голям тиган на средно силен огън. Налейте зехтина и добавете нарязаната на парченца наденица. Гответе 4-5 минути докато зaпочне да се зачервява и прибавете нарязаните на клинове гъби, листенца мащерка и смачканата скилидка чесън. Посолете и подправете с черен пипер.
-
3
Налейте Старопрамен тъмно
Гответе още няколко минути и налейте Старопрамен тъмно. Оставете алкохола да се изпари и добавете маслото.
-
4
Добавете пастата
Отцедете пастата и я добавете в тигана. Разбъркайте добре, ако има нужда добавете малко от водата от варенето.
-
5
Сервирайте веднага
Сервирайте пастата в подходящи чинии и поръсете със ситно настърган пармезан.
Подобни рецепти
