Папарделе с наденица и гъби

Che buono!

Какво правите, когато пред вас се озове чиния топла паста, приготвена с много масло, сицилианска салсича, ароматни гъби, богата тъмна бира, прясно настърган пармезан? Правите “pappare”,дори и да не знаете какво означава това!

Неслучайно италианската дума за „поглъщам лакомо“ стои в името на едно от знаковите тестени изделия на Тоскана. И съвсем неслучайно шеф Радостин Кирязов е избрал папарделе салсиче е фунги, за да ви покаже, че добрият вкус не познава географски граници.

Това просто, но съвършено ястие е богато на мазнини и пикантност, които карат небцето да тръпне за глътка студена малцова свежест. А щом малцовата свежест идва от същия Staropramen Dark, с който е приготвена чинията, вие възкликвате “Che buono!”, дори и да не знаете какво означава това.

Защото добрият вкус е по-красноречив и от най-изчерпателен разговорник, независимо дали ядете паста в Прато, пиете бира в Прага… или съчетавате двете занимания в уюта на собствената си кухня.

ПРОДУКТИ:

  • Пaпарделе - 150
  • Сурова наденица - 120 г
  • Гъби - 100 г
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Пресен босилек - 2-3 клонки
  • Пресен магданоз - 2-3 клонки
  • Старопрамен тъмно - 80 мл
  • Чесън - 2 скилидки
  • Сол - 1 1/2 ч.л.
  • Черен пипер - 1/2 чл.
  • Пармезан за сервиране - 3-4 с.л.

ChefXperience

Начин на приготвяне:

Нарежете гъбите на едри парчета, смачкайте скилидките чесън и нарежете наденицата на парченца. 

Кипнете голямо количество вода и посолете. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, до степен ал денте. 

Сгорещете зехтина в широк тиган и запържете наденицата за 3-4 минути, докато започне да променя цвета си.

Добавете гъбите и гответе още 8-10 минути, като разбърквате често.

Сложете чесъна и маслото, разбъркайте и оставете маслото да се разтопи. Налейте Старопрамен тъмно и гответе още 5 минути, докато соса се сгъсти. 

Подправете с черен пипер и добавете пастата. Разбъркайте добре и поръсете със ситно нарязан магданоз. 

Поднесете пастата поръсена с малко пресен босилек и настърган пармезан.

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара