Ципура с крем от пушен бекон

И азиатски сладко-кисел сос

19.02.2020 Всички рецепти от този автор →
50 мин.

20 МИН » 30 МИН

Лесно
за 1 порция

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg 

 

ПРОДУКТИ:

За ципурата:
  • 75 г - Филе ципура
  • 10 г - Сол
  • 200 г - Вода
За крема:
  • 500 г - Пилешки бульон
  • 100 г - Пушен бекон
  • 125 г - Яйца
  • 2 г - Сол
За азиатския сос:
  • 50 г - Соев сос (Тамари)
  • 100 г - Глюкоза
  • 10 г - Кафяв оризов оцет
  • 5 г - Сок от лайм
  • 3 г - Червено чили
  • 2 г - Джинджифил
  • 1 г - Чесън
  • 3 г - Див лук

 

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg 

 

Начин на приготвяне:

Ципура

Филетираме и порционираме рибата. Поставяме филето в 5% солена марината за 3 минути.  

Подсушаваме и съхраняваме в хладилник, до момента на готвенето.

Готвим рибата, след като крема е готов, за не повече от 3 минути.  

Крем

В касерола наливаме пилешкия бульон, добавяме нарязания бекон и редуцираме наполовина. 

Прецеждаме, охлаждаме и блендираме заедно с яйцата и солта. Прецеждаме отново. 

Готвим крема на пара на 90°C между 5 и 10 минути в зависимост от чинията.

Азиатски сос

Затопляме соевия сос и глюкозата в касерола. Нарязваме на много ситно чилито, джинджифила, чесъна и дивия лук и смесваме много добре с оцета, сока от лайм, соевия сос и глюкозата. 

Монтиране на ястието

Поставете рибата върху готовия крем и внимателно добавете и сладко-киселия сос.

Сложете няколко капки от сусамовото олио и гарнирайте рибата с фино нарязан пресен лук.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара