Печена лионска наденица с леща

И зеленчуков микс

31.10.2020 Всички рецепти от този автор →
55 мин.

15 МИН » 40 МИН

Лесно
4 - 5 порции

Класическата комбинация от леща и наденица винаги гарантира вкусен обяд или вечеря, и е много лесна за приготвяне рецепта.

Продуктите за нея напазарувахме от онлайн хранителния магазин FL-emarket, който предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.

FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места и за нас това беше чудесна възможност да спестим време и да не се редим по опашки.

Необходими продукти:

2 парчета лионска наденица Леки

1 с.л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 стръка селъри

250 г леща екстра OBERON

1 пакет Белла микс за зеленчукова супа

150 мл зеленчуков бульон

1 дафинов лист

2 клонки пресен розмарин

3-4 клонки пресен магданоз

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете вече накисната леща в тенджера със студена вода. Покрийте с капак и варете 20 минути от момента на завиране. В края на готвенето посолете и отцедете. 

Загрейте зехтина в плитък съд, подходящ за фурна и запържете нарязания на кубчета лук и стъблата целина нарязани на тънки полумесеци за 5-6 минути. Прибавете чесъна, дафиновия лист и зеленчуковия микс.

Налейте бульона, добавете дафиновия лист и ситно нарязаните розмарин и магданоз и гответе 7-8 минути. Прибавете отцедената леща и разбъркайте добре. 

Разрежете наденицата на две по дължина и направете плитки напречни разрези на всяко парче. 

Поставете върху зеленчуците и печете 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато наденицата се запече.

Поднесете ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара