Печена лионска наденица с леща
И зеленчуков микс
Класическата комбинация от леща и наденица винаги гарантира вкусен обяд или вечеря, и е много лесна за приготвяне рецепта.
Продуктите за нея напазарувахме от онлайн хранителния магазин FL-emarket, който предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.
FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места и за нас това беше чудесна възможност да спестим време и да не се редим по опашки.
Необходими продукти:
2 парчета лионска наденица Леки
1 с.л. зехтин
2 стръка селъри
1 пакет Белла микс за зеленчукова супа
150 мл зеленчуков бульон
2 клонки пресен розмарин
3-4 клонки пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете вече накисната леща в тенджера със студена вода. Покрийте с капак и варете 20 минути от момента на завиране. В края на готвенето посолете и отцедете.
Загрейте зехтина в плитък съд, подходящ за фурна и запържете нарязания на кубчета лук и стъблата целина нарязани на тънки полумесеци за 5-6 минути. Прибавете чесъна, дафиновия лист и зеленчуковия микс.
Налейте бульона, добавете дафиновия лист и ситно нарязаните розмарин и магданоз и гответе 7-8 минути. Прибавете отцедената леща и разбъркайте добре.
Разрежете наденицата на две по дължина и направете плитки напречни разрези на всяко парче.
Поставете върху зеленчуците и печете 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато наденицата се запече.
Поднесете ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.