Седем смъртни гряха, които ще опропастят ястията ви
Не ги допускайте
Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да приготвите ястията си на добро ниво всеки път.
Не препълвайте тигана
За да се проготви добре храната, трябва да оставите достатъчно място за течността да се изпари. Иначе храната ще се задуши и ще стане водниста.
Не си играйте с месото
След като поставите пържолата върху топлата скара или в тигана, оставете я да се пече, докато започне да хваща коричка, около 3-4 минути и след това я обърнете.
Оставете месото да си "почине"
Ако нарежете месото веднага, след като го свалите от тигана или скарата и не му дадете време, за може соковете вътре в него да попият, те ще изтекат, щом го разрежете.
Не използвайте нискокачествени подправки
Няма вариант, при който една лоша подправка да стане вкусна и да подобри ястието ви!
Подправяйте ястията си
Ако не сложите необходимото количество подправки, храната ви ще стане безвкусна и постна.
Опитвайте храната
Трябва да опитвате храната, докато я приготвяте, за да знаете, какво да добавите, за да постигнете балансиран вкус.
Наблюдавайте храната, която приготвяте
Наглеждайте храната, докато се приготвя. Ако я забравите зеленчуците ви могат да станат прекалено меки, а месото сухо.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015