• Източник: Тимур Турисбеков

Иван Шопов

За Transfiguration festival, Бalkansky

Утре в село Долен се открива фестивалът Transfiguration.

От 6-и до 9-и август в родопското село ще свирят Бalkansky, Baba Zula (Турция), Ирфан, Villagers of Ioannina City, Smallman, Исихия и много други интересни артисти.

Иван Шопов ще участва на фестивала с няколко свои проекта, изложба и уъркшоп. 

В четвъртък с проекта Бalkansky ще свирите на фестивала Transfiguration Festival в Долен. Какво сте подготвили като пърформънс?

Подготвили сме репертоар от първите два албума Кукер и Оренда, както и няколко съвсем нови произведения от предстоящия ни трети студиен албум, които за първи път ще могат да бъдат чути на амфитеатралната сцена в село Долен.

Теодосий Спасов е подготвил най-различни инструменти за участието, като освен на кавал, ще свири и на тромпет и дудук, а аз ще наблегна на аналоговия звук и най-различни нови музикални технологии.

Всичко това ще се случи на фона на невероятно красивата мултимедийна визия сътворена от Иво Христов. 

Преди няколко седмици видях във фейсбук, че сте изнесли мобилно студио в село Дълбок Дол и записвате нови неща? Подготвяте ли нов албум на Бalkansky? 

След невероятния успех на предходния ни албум Оренда, решихме че е време да започнем работа по нов албум.

Recording the new БALKANSKY album with Theodosii Spassov

Posted by Balkansky Live on Thursday, July 16, 2015

Recording the new БALKANSKY album

Той наследява красотата от миналите два албума, като този път записите за него започнаха от село Дълбок Дол (Троянско, от където е моя род Шопови).

Там бяхме на гости на нашия добър приятел, художника Веско Велев, който ни посрещна в магичната обстановка на стари балкански къщи и обширни зелени дворове, засадени с изкуство от край до край.

Получиха се много вдъхновяващи идеи, които в последствие ще довършим в студиото ми в София. Очакваме работата по албума да напредне през студените месеци и на пролет да имаме готов материал за издаване. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара