Най-добрите градове за кафе в света

10 града, които ще изпълнят вашите кофеинови мечти

Когато обичате кафе, няма как да избягате от това. Няма спор, можете да откриете чаша от него навсякъде по света, но истинските познавачи са твърде изтънчени, за да пият от каната в закусвалнята на ъгъла.

Когато пътуват, любителите на кафето държат да знаят как да избегнат нискокачественото кафе, което се сервира в повечето хотели.

Реклама

 

Има градове, които се дефинират от своята кафе култура, и те не бива да останат непосетени.

Независимо дали обичате или мразите Starbucks, веригата със сигурност ще просъществува още доста време.

Тя е създадена в Сиатъл, така че люлката на грънджа е задължителна, ако държите на латето.

И все пак има по-добри градове, ако сте истински любители на кафето.

Корените на Stumptown са в Портланд, което би трябвало да го направи претендент за най-добър град на кафето в САЩ; от друга страна, Сан Франциско има повече кафенета на глава от населението, а Хонолулу заслужава признание за това, че е столицата на единствения американски щат, който всъщност произвежда сам кафе на зърна в комерсиални мащаби.

Прескочете от другата страна на земното кълбо в Италия, където италианците толкова са запалени по кафето, че са създали почти ненадмината кафе култура.

Почти във всяко домакинство има macchinetta - поставяща се на печката алуминиева "кубинска кафеварка", и е рядкост да видите някой да пие кафе в хартиена чаша на улицата.

В Рим кафето е изживяване, момент, на който да се насладите и към който да проявите уважение.

Всъщност пътешествие до Милано е вдъхновило Хауърд Шулц да промени Starbucks към сегашната идентичност на веригата - не само като доставчик на кафе, но и като обществено място за срещи.

Заради променливите, свързани с правенето на чаша кафе — произхода на кафето и качеството му, печенето, температурата, налягането на водата, баристите, стила на пиене — да не говорим пък за разликите в личния вкус, не е лесно да съставим категоричен списък с най-добрите кафета по света.

Но има някои градове, които определено си заслужават да ги посетите, ако се надявате да се насладите на изкуството на кафето.

За да подготвим този списък, взехме предвид броя кафенета във всеки град, класацията на града в списъци от източници като Travel & Leisure и BBC, и растежът на кафе културата в града.

Адис Абеба, Етиопия

Етиопия е сред най-влиятелните страни в света на кафето. Държавата, разположена на Сомалийския полуостров, е седмият по големина производител на кафе в света и има над 5000 различни вида кафе арабика, докато други страни като Бразилия и Колумбия имат само 20 вида.

Няма съмнение, че кафето, което ще получите в Етиопия, е добро. Традиционно етиопското кафе се пече ръчно и се приготвя в традиционен глинен съд за кафе.

Почти всички ресторанти и кафенета в града предлагат кафе и се счита, че там изживяването при пиене на кафе е сред най-добрите в света.

Проучването на кафенета като Tomoca и Mokarara в Адис Абеба е крайно препоръчително, а участието в етиопска кафе-церемония трябва да е неотделима част от всяко запознаване с етиопската култура.

Ванкувър, Канада

Ванкувър е град на микропроизводители, фирми за печене на кафе, просвета за кафето и отлични баристи. Изследване показва, че местните хора там предпочитат повече феър трейд и органично кафе, отколкото продукцията на комерсиалните вериги.

Независими кафенета и малки вериги от кафенета охотно демонстрират интересни кафе-разновидности като Clover и техники на приготвяне като употреба на вакуумен съд и колд преса.

Milano Coffee, фирмата за печене на кафе от Ванкувър, е печелила награди за своето кафе, както и за своя майстор на блендовете, Брайън Търко, който е придал модерен и уникален подход на европейското еспресо във Ванкувър, когато е отворил своя магазин Gastown.

Milano е печелило три златни медала от италианския Международен институт за дегустатори на кафе.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: The Daily Meal

05.03.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара