Равиоли с масло и лимон

Пълнени с рикота и пармезан

07.02.2016 Всички рецепти от този автор →
65мин.

50 МИН » 15 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Бяло брашно - 200 г
  • Брашно от твърда пшеница - 200 г
  • Яйца - 3-4 броя
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
За разточване
  • Брашно - Около 100 г
За плънката
  • Рикота - 280 г
  • Пармезан - 30 г
  • Жълтък - 1 брой
  • Лимонова кора - От 2 лимона
  • Сметана - 1 с.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
За слепване на равиолите
  • Белтък - От 1 яйце
За пържене
  • Масло - 100 г
  • Прясна салвия - 7-9 листа
  • Лимон - Кора и сок от 1 брой
Цена: 12 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе тестото за пастата

    В кухненски робот сложете брашното и солта. Разбъркайте, добавете яйцата и зехтина. Разбъркайте докaто се оформи топка. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете 7-8 минути, до получаванто на меко гладко тесто. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.

  • 2

    Заемете се с плънката

    В купа сложете сиренето рикора, настърганият пармезан, отделения жълтък от яйцето ( белтъка запазете за намазване), лимоновата кора и послете.Разбъркайте добре, покрийте с фолио и приберете в хладилника, докато дойде време за ползвате.

  • 3

    Напълнете равиолите

    Разрежете тестото на 4 части и разточете тънки дълги кори на ръка или с машина за паста. Сложете по 1 чаена лъжичка от плънката на разстояние една от друга, намажете с отделеният белтък и покрийте с тесто. Притиснете добре с пръсти около плънката, за да не остане въздух. Готовите равиоли дръжте върху набрашнена повърхност.

  • 4

    Сварете пастата

    Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете равиолите на порции за около 4 минути, докато изплуват на повърхността.

  • 5

    Завършете ястоето

    В голям тиган разтопете маслото на средно висока температура и сложете сварените равиоли. Запържете за 3-4 минути от всички страни, започнат да покафеняват, полейте с лимоновия сок и извадете в чиниии. Поръсете с настъргана лимонова кора.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара