Равиоли с масло и лимон
Пълнени с рикота и пармезан
ПРОДУКТИ:
- Бяло брашно - 200 г
- Брашно от твърда пшеница - 200 г
- Яйца - 3-4 броя
- Зехтин - 2 с.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Брашно - Около 100 г
- Рикота - 280 г
- Пармезан - 30 г
- Жълтък - 1 брой
- Лимонова кора - От 2 лимона
- Сметана - 1 с.л.
- Сол - 1/2 ч.л.
- Белтък - От 1 яйце
- Масло - 100 г
- Прясна салвия - 7-9 листа
- Лимон - Кора и сок от 1 брой
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе тестото за пастата
В кухненски робот сложете брашното и солта. Разбъркайте, добавете яйцата и зехтина. Разбъркайте докaто се оформи топка. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете 7-8 минути, до получаванто на меко гладко тесто. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
-
2
Заемете се с плънката
В купа сложете сиренето рикора, настърганият пармезан, отделения жълтък от яйцето ( белтъка запазете за намазване), лимоновата кора и послете.Разбъркайте добре, покрийте с фолио и приберете в хладилника, докато дойде време за ползвате.
-
3
Напълнете равиолите
Разрежете тестото на 4 части и разточете тънки дълги кори на ръка или с машина за паста. Сложете по 1 чаена лъжичка от плънката на разстояние една от друга, намажете с отделеният белтък и покрийте с тесто. Притиснете добре с пръсти около плънката, за да не остане въздух. Готовите равиоли дръжте върху набрашнена повърхност.
-
4
Сварете пастата
Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете равиолите на порции за около 4 минути, докато изплуват на повърхността.
-
5
Завършете ястоето
В голям тиган разтопете маслото на средно висока температура и сложете сварените равиоли. Запържете за 3-4 минути от всички страни, започнат да покафеняват, полейте с лимоновия сок и извадете в чиниии. Поръсете с настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти
