34 невероятно странни ястия от миналото

Можете ли да повярвате, че някой наистина е консумирал тези ястия?

Може би си мислите, че хората в другите култури консумират странни ястия, сравнени с тези, на които сме привикнали ние - но бърз поглед назад в историята на европейската и британската кухня разкрива доста изненади.

Ето някои от най-странните и абсурдни ястия, които са се консумирали в миналото.

Разгледайте списъка по-долу и се опитайте да си представите, че тези ястия все още присъстват в менюто на любимия ви ресторант.

Древен Рим

Гарум

Ферментирал рибен сос, направен от вътрешности и кръв на риба, плюс сол и подправки. Той се е оставял да отлежава на слънце до три месеца.

Рагу от щраус

Цял сварен щраус, поднесен с гама от семена, фурми, риба и мента. Щраусите са се считали за толкова екзотични, колкото и слоновете.

Печен съсел

Съсел, пълнен с накълцано на ситно свинско и нарязано на ситно месо от съсел. Пълненият съсел после е бил печен на фурна.

Донъти с рибен сос

Ивици тесто, изпържени и после покрити с рибен сос. Перфектно пикантно лакомство!

Англосаксонска епоха

Делфин

Много нужна и ценена висококалорийна риба. Тя се е считала за деликатес и се е поръчвала от много хора!

Конско месо

Консумирано в периоди на глад. Употребата му обаче се е считала за табу в християнското общество, което го е считало за "езическа" храна.

Викингска епоха

"Населсопа"

Супа с деликатен вкус и аромат, приготвяна от пресни парещи листа от коприва.

"Сурир Хрутспунгар"

Консервирани тестиси на овен. Те са се варяли и са отлежавали в суроватка.

"Хакарл"

Месо от акула, оставено да гние около 6 седмици, след което нарязвано и оставяно да се суши 4 месеца. Това е премахвало отровните съставки и го е правело годно за консумация.

Желе от овча глава

Тъкан от лицевите мускули на овце в желе, поднесена с хляб и масло.

Средновековие

Петел с шлем

Странна комбинация между прасе и угоен петел. И двете са изпечени, след което петелът е поставен върху прасето - все едно го язди, често носейки герб в чест на присъстващите лордове.

Пай с живи жаби

За да изненадат и забавляват гостите на средновековни банкети, някои готвачи са скривали живи животни в кух печен пай. Жабите са били особено любим участник в подобни забавления.

Опашка на бобър

Консумирана от католиците, люспестата опашка често се е поднасяла във вода. Твърди се, че на вкус е била подобна на риба.

Печен таралеж

Таралежът е бил заколван, изкормван и или увиван в печено тесто, или печен.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

09.05.2021 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара