9 грешки, които правите при дегустация на вино

Най-разпространените, според служителите в местата за дегустация

Вероятно няма нещо по-приятно от това да прекарате деня, изследвайки винените маршрути на даден регион. Това естествено е свързано с посещения на места за дегустация, докато опознавате региона и разширявате капацитета на небцето си, допълнително преценявайки какво харесвате и какво не.

Но както с всичко, което свързва сериозни количества алкохол, може да направите и някои сериозни грешки.

По-долу изреждаме някои от най-разпространените, според служителите в местата за дегустация.

Третирането на мястото за дегустация като бар

Това е място за дегустация, не дупката, която посещавате в края на вечерта - и това означава, че определено поведение, което би било толерирано в баровете, не е особено уместно тук.

Най-важното: това означава да не викате, за да привлечете вниманието на някой от служителите, да не претъпквате бара и да не прекъсвате разговор, който членовете на екипа на мястото за дегустация водят с друг гост.

Ще дойде и вашият ред, обещаваме. Няма нужда да бъдете шумни и досадни.

Навирането на чашата ви в лицето на служителите в мястото за дегустация

Ако желаете да пробвате вино, моля не бутайте празната си чаша в лицето на човека, който налива. Първо, така изглеждате като пълен задник.

Второ, няма да ви обслужат по-бързо, а всъщност подобно поведение може дори да ги накара да откажат да ви обслужат.

Не-задаването на въпроси, дори и да са глупави

Мястото за дегустация не е просто помещение, където да обърнете няколко чашки - то е идеално за задаване на въпроси за виното във вашата чаша.

Любопитно ви е как е направено, или защо има точно такъв вкус? Питайте! Персоналът иска да води разговор с вас, така че разговаряйте.

Държането като пияници

Разбираме, че има много достъпно вино в регионите, прочути с винопроизводството си, но все пак пийте отговорно. Мястото за дегустация не е най-доброто място да падате или да имате проблеми да вървите в права линия. Можете да не падате до такива низини.

Не-изплюването на виното при дегустация

Знаем, искате да изпиете всичкото вино, което ви се дава, но единственият начин, по който ще преминете през тази дегустация, и всички предстоящи винарни, е да изплюете съдържанието на поне няколко от чашите, които пробвате.

Не е нужно да се напивате, за да изпитате удоволствие.

Появяването без предизвестие с огромна компания

Тъй като повечето места за дегустация нямат желание да се превръщат в барове, те всъщност имат политика, че ако пристигнете в голяма лимузина или автобус, не сте добре дошли – освен ако се обадите предварително и имате уговорка.

Това до голяма степен има за цел да поддържа нещата по-възпитани и организирани, тъй като големите групи обикновено идват само за едно: за да се напият. Така че ако имате планирано уикенд парти за дегустация на вино с приятели, обадете се в аванс и се уверете, че всичко е наред, преди да почукате на вратата на винарната.

Не-купуването на бутилка-две вино

Мястото за дегустация е едно от най-добрите места да се снабдите с бутилка-две от вино, което харесвате, особено такова, което е достъпно единствено в самата винарна.

Ако пътувате, можете да уредите винарната да ви го достави на посочен адрес, така че да не го карате с вас до дома. Допълнителен бонус на купуването на бутилка е, че дегустацията ви обикновено излиза безплатна при покупка.

Не-разпитването на персонала в мястото за дегустация какви други винарни в региона си заслужават

Работата във винен регион означава, че човек пробва много вина, и също така значи, че вероятно има предпочитани производители и винарни.

Ако сте в място за дегустация и харесвате виното, което пиете, както и служителя, който ви налива, запитайте го къде би ви препоръчал да се насочите, когато си тръгнете. Има голяма вероятност да получите от него отлична препоръка за място, което не познавате.

Липсата на човек, който шофира (и съответно не пие)

Независимо дали това е приятел или някой, на който плащате за това, уверете се, че този, който ще шофира, няма да участва в дегустацията.

С толкова много хора, посещаващи винарна след винарна, това е единственият начин всички да останат живи, здрави и без инциденти.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара