Кантучини

Поднесете с Vin Santo, кафе или чаша топло мляко

18.08.2016 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

15 МИН » 25 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Масло - 60 г
  • Захар - 240 г
  • Портокалова кора - от 1 портокал
  • Яйца - 2 броя
  • Брашно тип 00 - 400 г
  • Бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • Сурови бадеми - 150 г
  • Марсала - 3 с.л.
  • Мед - 2 с.л.
  • Сол - 1 щипка
Цена: 14 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Разбийте на крем маслото и захарта

    В купа разбийте маслото и захарта до получаването на гладка пухкава смес. Загрейте фурната до 180 °С.

  • 2

    Добавете останалите продукти

    Добавете яйцата, настърганата портокалова кора и и разбийте добре. Налейте виното и прибавете меда.

  • 3

    Пресейте сухите съставки

    Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта

  • 4

    Прибавете към течните съставки

    Смесете брашното с яйчената смес и разбъркайте добре, докато получите меко тесто.

  • 5

    Добавете бадемите

    Нарежете 1/3 от бадемите на дребни парченца, добавете към тестото заедно с останалите цели бадеми.

  • 6

    Оформете тестото

    Покрийте тава с хартия за печене и поръсете с малко брашно. Разделете тестото на три части и оформете на плоски рула с ширина 6-7 см .

  • 7

    Печете до златисто

    Поставете в тавата като оставите между тях разстояние и печете 20-25 минути. Извадете рулата от фурната охладете за около 5 минути върху решетка.

  • 8

    Нарежете на филийки и върнете във фурната

    Докато са още топли нарежете с нож за хляб на филийки с дебелина около 2 сантиметра. Подредете филийките в тавата за печене и върнете във фурната за 7-10 минути, докато станат златисти и хрупкави.

  • 9

    Поднесете с топла напитка

    Съхранявайте бисквитите до 1 седмица в добре затворен съд. Поднесете с чаша топло мляко или кафе.

Бележки

  • Кантучини , познати още като бишкоти ди Прато са двойно изпечени бисквити от италианския град Прато.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара