Кантучини
Поднесете с Vin Santo, кафе или чаша топло мляко
Начин На Приготвяне
-
1
Разбийте на крем маслото и захарта
В купа разбийте маслото и захарта до получаването на гладка пухкава смес. Загрейте фурната до 180 °С.
-
2
Добавете останалите продукти
Добавете яйцата, настърганата портокалова кора и и разбийте добре. Налейте виното и прибавете меда.
-
3
Пресейте сухите съставки
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта
-
4
Прибавете към течните съставки
Смесете брашното с яйчената смес и разбъркайте добре, докато получите меко тесто.
-
5
Добавете бадемите
Нарежете 1/3 от бадемите на дребни парченца, добавете към тестото заедно с останалите цели бадеми.
-
6
Оформете тестото
Покрийте тава с хартия за печене и поръсете с малко брашно. Разделете тестото на три части и оформете на плоски рула с ширина 6-7 см .
-
7
Печете до златисто
Поставете в тавата като оставите между тях разстояние и печете 20-25 минути. Извадете рулата от фурната охладете за около 5 минути върху решетка.
-
8
Нарежете на филийки и върнете във фурната
Докато са още топли нарежете с нож за хляб на филийки с дебелина около 2 сантиметра. Подредете филийките в тавата за печене и върнете във фурната за 7-10 минути, докато станат златисти и хрупкави.
-
9
Поднесете с топла напитка
Съхранявайте бисквитите до 1 седмица в добре затворен съд. Поднесете с чаша топло мляко или кафе.
Бележки
-
Кантучини , познати още като бишкоти ди Прато са двойно изпечени бисквити от италианския град Прато.
Подобни рецепти
