Крем с маскарпоне и черен шоколад

Бърз, лесен и невероятно вкусен десерт

09.03.2017 Всички рецепти от този автор →
25 мин.

15 МИН » 10 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Маскарпоне - 500 г
  • Черен шоколад - 125 г
  • Яйца - 3 жълтъка
  • Захар - 100 г
  • Прясно мляко - 50 мл
Допълнителни продукти
  • Марсала - 25 мл
  • Портокал - Кората на 1 брой
  • Мини целувки - 8-10 броя
  • Ягоди - 5-6 броя
  • Шоколадови стърготини - 3-4 с.л.
Цена: 15 лв

 

Крем с маскарпоне и черен шоколад

Начин На Приготвяне

  • 1

    Разбийте основата за крема

    Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте до побеляване със захарта. Добавете сиренето и разбийте до пухкавост заедно с виното или друг подходящ алкохол.

  • 2

    Разтопете шоколада

    Разтопете на водна баня нарязания на дребни парченца шоколад заедно с млякото. Оставете да се охлади за около 10 минути, като разбърквате от време на време.

  • 3

    Пригответе крема

    Разделете крема от маскарпоне на 2 равни части. В едната добавете настърганата портокалова кора, а в другата охладеният шоколад.

  • 4

    Разлейте крема в подходящи чаши

    На дъното на 4 подходящи чаши натрошете по 2-3 целувки и започнете да пълните с двата вида крем, като започнете с белия и се опитате да остане в едната половина на чашата.

  • 5

    Oхладете за поне 2 часа

    Внимателно разбъркайте двата цвята крем, така че да се прелеят леко и приберете в хладилник за поне 2 часа.

  • 6

    Украсете преди поднасяне

    Преди да сервирате крема поръсете с малко шоколадови стърготини, пресни ягоди и портокалова кора

Отскочи към Коментарите (1 )

Подобни рецепти

1 Коментар
1 Ekaterina Lyubenova на 05.02.2017 – Неделя

Вече два пъти правя този крем....много е вкусен:)