Крем с маскарпоне и черен шоколад
Бърз, лесен и невероятно вкусен десерт
ПРОДУКТИ:
- Маскарпоне - 500 г
- Черен шоколад - 125 г
- Яйца - 3 жълтъка
- Захар - 100 г
- Прясно мляко - 50 мл
- Марсала - 25 мл
- Портокал - Кората на 1 брой
- Мини целувки - 8-10 броя
- Ягоди - 5-6 броя
- Шоколадови стърготини - 3-4 с.л.
Крем с маскарпоне и черен шоколад
Начин На Приготвяне
-
1
Разбийте основата за крема
Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте до побеляване със захарта. Добавете сиренето и разбийте до пухкавост заедно с виното или друг подходящ алкохол.
-
2
Разтопете шоколада
Разтопете на водна баня нарязания на дребни парченца шоколад заедно с млякото. Оставете да се охлади за около 10 минути, като разбърквате от време на време.
-
3
Пригответе крема
Разделете крема от маскарпоне на 2 равни части. В едната добавете настърганата портокалова кора, а в другата охладеният шоколад.
-
4
Разлейте крема в подходящи чаши
На дъното на 4 подходящи чаши натрошете по 2-3 целувки и започнете да пълните с двата вида крем, като започнете с белия и се опитате да остане в едната половина на чашата.
-
5
Oхладете за поне 2 часа
Внимателно разбъркайте двата цвята крем, така че да се прелеят леко и приберете в хладилник за поне 2 часа.
-
6
Украсете преди поднасяне
Преди да сервирате крема поръсете с малко шоколадови стърготини, пресни ягоди и портокалова кора
Вече два пъти правя този крем....много е вкусен:)