Пълнени гъби

Бекон, сметана, пармезан, мащерка

09.06.2015 Всички рецепти от този автор →
45 мин.

20 МИН » 25 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Средно големи гъби - 15-16
  • Бекон - 150 г
  • Пармезан - 50 г
  • Сметана - 100 мл
  • Червен лук - 1 глава
  • Лимон - 1 брой
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Зехтин - 5-6 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 10 лв

Пълнени гъби с бекон, сметана и пармезан

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе гъбите

    Измийте или почистете с четка гъбите и махнете пънчетата.

  • 2

    Пригответе яроматната смес за гъбите

    В хаван сложете мащерка, сол, черен пипер и лимонова кора. Намачкайте добре и налейте зехтина. Разбийте добре до получаването на паста.

  • 3

    Запечете гъбите

    С четка намажете обилно вътрешността на гъбите със сместа и запечете за 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

  • 4

    Пригответе плънката

    Нарежете бекона на малки парченца и го запържете за 3-4 минути в малко загрят зехтин. Добавете ситно нарязания лук, след 2-3 минути няколко клонки мащерка и наситнения чесън. Налейте сметаната, разбъркайте и след около минута свалете от котлона. Добавете малко лимонова кора и разбъркайте.

  • 5

    Напълнете гъбите

    Изсипете сместа в купичка, добавете нарязания на малки парченца пармезан и овкусете със сол и черен пипер. Извадете гъбите от фурната, напълнете ги добре със сместа и върнете да се допекат за 10 минути.

  • 6

    Поднесете с брускета и свежи зеленчуци

    Позднесете гъбите индивидуално или в общо плато с бейби спанак, чери домати и брускети.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара