
Най-тъпите поръчки в ресторант
Списък с някои от най-смешните и глупави искания, които готвачи са получавали
Списък с някои от най-смешните и глупави искания, които готвачи са получавали.
Банкет за около стотина души. В менюто е предвидена салата "Цезар". 20 минути преди началото менюто се актуализира и едно от изискванията е салата "Цезар" да бъде без аншоа, чесън и яйце?!
„Много съм алергичен към чесън. В специалитета ви има ли чесън?“
„Да, има малко“. Е, ако е достатъчно мъничък, за да не мога да го видя, няма да има проблем. Ще взема специалитета“.
„Mоже ли да приготвите стека ми добре изпечен, моля. В противен случай ще ми бъде много трудно да го ям.
Искам да поръчам пълнена сьомга. Обаче аз не обичам вкуса на сьомгата, така че може ли да го премахнете по някакъв начин.
Поръчка за добре изпечен бургер. Не е необичайно, но гостът казва на сервитьора: Лекарят ми забрани каквото и да е червено месо, иначе ще умра. Нека да е добре изпечен.
Специалитетът за деня беше телешко филе по специална рецепта. Гостът попита можем ли да го направим вегетарианско?!?
На бюфета се реже филе от сьомга. Минава гост и пита – какво режете? Пушена сьомга. А какъв вкус има? Рибен ли?
Гост се оплаква, след като е поръчал омлет, че в менюто не е специално упоменато, че в него има „толкова много яйца“.
Поръчка: Специалитетът моля, но с фетучини. Алергична съм към пенне.
Добре изпечен стек тартар.
Средно изпечено осо буко.
Претенциозен гост твърди, че е алергичен към всякаква риба.
При поднасянето на салатата му "Цезар", специално се набляга, че в нея няма аншоа.
„Но аз ям аншоа през цялото време, не ми пречи".
Френска лучена супа без лук.
Плато сирена (без мляко и млечни продукти, моля).
Вегетарианско филе миньон.
Диетична вода.
Дама поръчва яйца Бенедикт, но с ниско съдържание на мазнини – без жълтъци. След опит да и бъде обяснено че жълтъците са важен компонент в соса – „Един добър готвач трябва да може да се справи с това!"
Сервирахме й покрити с меренг яйчни белтъци.
Вашият рибай стек без глутен ли е?
Паеля без ориз, моля.
Поръчка за френски тост без яйца.
Можете ли да направите тази риба тон топла, но без да я готвите.
Дали пържолите са вегетариански?
"... сладоледът мек или твърд е, аз съм алергичен към мек сладолед ..."
Салатата е прекалено хрупкава.
Средно изпечено пастрами.
Можете ли да махнете вкуса на кисело от хляба с квас.
Поръчах риба тон – какво е това розово нещо? Искам истинска риба тон, нали знаете... от консерва.
Какво искате да кажете с това че нямате веганска майонеза. Как е възможно. Искам веганска майонеза на моята салата с яйца.
Извинявайте, кога ще включите северното сияние?
Редакционно: Ако сте в бранша, можете да ни изпратите вашите смешни, забавни, глупави, дразнещи поръчки, искания и претенции, с които са ви изненадвали гостите във вашия ресторант.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
клиент пита: „Пилешката пържола ,вратна ли е или от бут?”