Бургер с говеждо кюфте и авокадо салца

Свежо, пикантно, сочно

Източник: Goodlife.bg

19.01.2017 Всички рецепти от този автор →
80мин.

60 МИН » 20 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - Говежда кайма
  • 1 ч.л. - Сушен лук
  • 1/4 ч.л. - Чесън на гранули
  • 1/2 ч.л. - Пушен червен пипер
  • 1/2 ч.л. - Сол
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
  • 1 ч.л. - Сос Уорчестър
  • 1 ч.л. - Сушен див лук
за салцата
  • 1 брой - Авокадо
  • 2 с.л. - Червен лук
  • 1 с.л. - Халапеньо
  • 2 с.л. - Сок от лайм
  • 1 скилидка - Чесън
  • 4-5 листенца - Пресен кориандър
  • 1/2 ч.л. - Сол
за гарниране
  • 2 броя - Бургер питки
  • 2-3 листа - Зелена салата
  • 6-7 броя - Царевичен чипс
  • 2 резена - Домат

Авокадо бургер

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе каймата

    В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.

  • 2

    Направете салцата

    За салцата намачкайте авокадото с вилица. Добавете ситно нарязаните лук, халапеньо, чесън и кориандър. Овкусете със сол и сок от лайм.

  • 3

    Питката

    Срежете питката на две и запечете за около минута

  • 4

    Салатата

    Сложете лист зелена салата отгоре

  • 5

    Хрупкав чипс

    Няколко парченца чипс

  • 6

    Халапеньо

    Подсилете лютивината с няколко резенчета халапеньо

  • 7

    Кюфтето

    Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.

  • 8

    Домат

    Сложете резен домат отгоре

  • 9

    Авокадо салца

    Завършете с няколко лъжици авокадо салца

  • 10

    Покрийте с питка

    Покрийте с горната част на питката

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара