Пиле с авокадо в тортия питки

Чедър, кориандър и доматена салца

26.02.2017 Всички рецепти от този автор →
90мин.

70 МИН » 20 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Тортия питки - 8 броя
  • Пилешки бутчета - 4 броя
  • Пресен лук - 1 връзка
  • Авокадо - 2 броя
  • Маскарпоне - 100 г
  • Пресен кориандър - 1/2 връзка
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 1/2 ч.л.
  • 250 г - Сирене чедър
  • Лайм - 1 брой

Пиле с авокадо в тортия питки

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете бутчетата

    Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предваритлено загрята до 190 градуса фурна 70 минути.

  • 2

    Обезкостете бутчетата

    Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата ползвайте за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.

  • 3

    Нарежете пресния лук

    Измитият и почистен пресен лук нарежете на колелца и сложете при пилето.

  • 4

    Нарежете авокадото

    Извадете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета.

  • 5

    Добавете останалите продукти

    Добавете маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.

  • 6

    Пригответе чедъра

    Настържете чедъра на едро ренде.

  • 7

    Напълнете питките

    Върху всяка питка сложете от настърганото сирене и 3-4 с.л. от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.

  • 8

    Изпечете питките

    В загрят тиган запечете питките за 2 минути от едната страна и около 1-2 минути от другата, докато питката се зачерви.

  • 9

    Поднесете топли

    Поднесете тортиите топли с малко доматена салца.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара