Пиле с авокадо в тортия питки
Чедър, кориандър и доматена салца
ПРОДУКТИ:
- Тортия питки - 8 броя
- Пилешки бутчета - 4 броя
- Пресен лук - 1 връзка
- Авокадо - 2 броя
- Маскарпоне - 100 г
- Пресен кориандър - 1/2 връзка
- Зехтин - 2 с.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - 1/2 ч.л.
- 250 г - Сирене чедър
- Лайм - 1 брой
Пиле с авокадо в тортия питки
Начин На Приготвяне
-
1
Изпечете бутчетата
Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предваритлено загрята до 190 градуса фурна 70 минути.
-
2
Обезкостете бутчетата
Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата ползвайте за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.
-
3
Нарежете пресния лук
Измитият и почистен пресен лук нарежете на колелца и сложете при пилето.
-
4
Нарежете авокадото
Извадете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета.
-
5
Добавете останалите продукти
Добавете маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.
-
6
Пригответе чедъра
Настържете чедъра на едро ренде.
-
7
Напълнете питките
Върху всяка питка сложете от настърганото сирене и 3-4 с.л. от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.
-
8
Изпечете питките
В загрят тиган запечете питките за 2 минути от едната страна и около 1-2 минути от другата, докато питката се зачерви.
-
9
Поднесете топли
Поднесете тортиите топли с малко доматена салца.
Подобни рецепти
