Бадемов кейк с круши и рикота

Поднесете с препечени бадеми

Източник: Goodlife.bg

09.11.2017 Всички рецепти от този автор →
50мин.

20 МИН » 30 МИН

Средно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Яйца - 3 броя
  • Захар - 130 г
  • Масло - 100 г
  • Смлени бадеми - 180 г
  • Брашно - 70 г
За крема
  • Рикота - 500 г
  • Захар - 200 г
  • Сметана - 250 мл
За крушите
  • Круши - 2 броя
  • Лимонов сок - Сок от половин лимон
  • Захар - 70 г
  • Вишнев ликьор - 2 с.л.
  • Ванилов екстракт - 1 с.л.
  • Царевично нишесте - 1/2 ч.л.
  • Масло - 1 с.л.

Kейк с круши и рикота

Начин На Приготвяне

  • 1

    Разбийте яйцата и захарта

    В голяма купа разбийте захарта и яйцата, докато сместа стане бледо жълта и пухкава.

  • 2

    Добавете маслото и брашното

    На части добавете разтопеното и охладено масло и разбийте добре. Прибавете брашното и разбийте, докато сместа стане гладка.

  • 3

    Сложете смлените бадеми

    Прибавете смлените бадеми и разбъркайте с шпатула.

  • 4

    Изсипете в намазана с масло форма

    Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за печене с падащо дъно с диаметър 23 сантиметра.

  • 5

    Печете до златисто

    Печете 20-25 минути в предваритлено загрята до 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.

  • 6

    Пригответе крушите

    Разтопете маслото в касерола и добавете нарязаните на кубчета обелени круши. Прибавете захарта, лимоновия сок, вишневия ликьор и ваниловият екстракт.

  • 7

    Гответе 7-8 минути

    Гответе на средно силен огън около 7-8 минути, докато крушите омекнат и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте и свалете съда от котлона. Прехвърлете крушите в купа и охладете напълно.

  • 8

    Разбийте сиренето и захарта

    В голяма купа разбийте рикотата и захарта до пухкав крем. Смесете с разбитата сметана, а след това добавете крушите с част от сиропа. Запазете останалия сироп за блата.

  • 9

    Разрежете блата на две

    Разрежете внимателно блата на две и долната кора сложете в голямо плато. Намалсете стените на съда за печене и го поставете около блата. Полейте с половината от сиропа и изсипете крема с круши.

  • 10

    Охладете за поне 6 часа

    Загладете внимателно и покрийте с горната част на блата. Полейте с останалия сироп, покрийте с фолио и приберете в хладилник за поне 6 часа.

  • 11

    Поднесете с препечени бадеми

    Поднесете кейка с препечени бадеми с кафява захар или поръсен с пудра захар и парченца круша.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара