Бадемов кейк с круши и рикота
Поднесете с препечени бадеми
ПРОДУКТИ:
- Яйца - 3 броя
- Захар - 130 г
- Масло - 100 г
- Смлени бадеми - 180 г
- Брашно - 70 г
- Рикота - 500 г
- Захар - 200 г
- Сметана - 250 мл
- Круши - 2 броя
- Лимонов сок - Сок от половин лимон
- Захар - 70 г
- Вишнев ликьор - 2 с.л.
- Ванилов екстракт - 1 с.л.
- Царевично нишесте - 1/2 ч.л.
- Масло - 1 с.л.
Kейк с круши и рикота
Начин На Приготвяне
-
1
Разбийте яйцата и захарта
В голяма купа разбийте захарта и яйцата, докато сместа стане бледо жълта и пухкава.
-
2
Добавете маслото и брашното
На части добавете разтопеното и охладено масло и разбийте добре. Прибавете брашното и разбийте, докато сместа стане гладка.
-
3
Сложете смлените бадеми
Прибавете смлените бадеми и разбъркайте с шпатула.
-
4
Изсипете в намазана с масло форма
Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за печене с падащо дъно с диаметър 23 сантиметра.
-
5
Печете до златисто
Печете 20-25 минути в предваритлено загрята до 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.
-
6
Пригответе крушите
Разтопете маслото в касерола и добавете нарязаните на кубчета обелени круши. Прибавете захарта, лимоновия сок, вишневия ликьор и ваниловият екстракт.
-
7
Гответе 7-8 минути
Гответе на средно силен огън около 7-8 минути, докато крушите омекнат и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте и свалете съда от котлона. Прехвърлете крушите в купа и охладете напълно.
-
8
Разбийте сиренето и захарта
В голяма купа разбийте рикотата и захарта до пухкав крем. Смесете с разбитата сметана, а след това добавете крушите с част от сиропа. Запазете останалия сироп за блата.
-
9
Разрежете блата на две
Разрежете внимателно блата на две и долната кора сложете в голямо плато. Намалсете стените на съда за печене и го поставете около блата. Полейте с половината от сиропа и изсипете крема с круши.
-
10
Охладете за поне 6 часа
Загладете внимателно и покрийте с горната част на блата. Полейте с останалия сироп, покрийте с фолио и приберете в хладилник за поне 6 часа.
-
11
Поднесете с препечени бадеми
Поднесете кейка с препечени бадеми с кафява захар или поръсен с пудра захар и парченца круша.
Подобни рецепти
