DiVino.Taste 2017

Заповядайте на 17, 18 и 19 ноември в НДК в София, за да се срещнете с най-доброто българско вино и хората, които го създават!

Седмото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste ще се проведе от 17-и до 19-и ноември 2017 година в Националния дворец на културата в зали 7, 8 и 9.

Eтикет на DiVino.taste

* Изложението е с платен вход и е преназначено за лица над 18 годишна възраст. Събитието не е подходящо за деца. Ако настоявате да бъдете придружени от децата си, моля попълнете декларация, която ще получите на регистрацията.

* Осигурено е всичко необходимо за нормалното протичане на събитието. Дегустацията се осъществява в чисти и професионални дегустационни чаши, които ще намерите отстрани след входа. Може да сменяте чашата, когато поискате, но силно препоръчваме да не го правите често. Използването на една и съща чаша няма да ви попречи да усетите качествата на вината,  а по този начин ще спестим ценни природни ресурси.

* Дегустационното количество вино е 30 мл. Оставяме правото на изложителите по тяхна преценка да го увеличават, намаляват или да отказват повторна дегустация на определени вина.

* Дегустационните чаши са собственост на организаторите, те не влизат в цената на входния билет и не може да напускате площта на изложението с тях.

* Моля, не употребявайте силни парфюми или други аромати, които могат да попречат на останалите гости да се насладят на вината.

По време на изложението български производители ще имат възможност да представят най-доброто от своите вина, както и да запознаят широката публика със съвременното лице на българското вино.

Освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste 2017 включва още майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

Ще бъдат представени известни в целия свят винарски региони, като Бургундия и Шампан във Франция, както и по-слабо познатата Унгария. Ще бъде посветено подобаващо внимание и на един град у нас, дал името си на винен сорт, а и нещо повече – Мелник.

На DiVino.Taste 2017 ще откриете повече от 400 вина от над 60 български изби и да се ориентирате в огромното предлагане на пазара.

По време на DiVino.Taste, винените изследователи и професионалисти ще говорят по важни и интересни теми, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, повечето от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.

Още след първото издание, през 2011, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено.

Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени, благодарение на Casavino.

Билети могат да бъдат закупени за един, два или всичките три дни на за изложението. Майсторските класове са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за трите дни.

Повече информация за събитието може да намерите на Taste.divino.bg.

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове могат да бъдат закупени онлайн, на преференциални цени до 14 ноември тук

Мелник – град, сорт или винена икона

За седмото си издание DiVino.Tasteотново предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.

Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество.

Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко.

По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.

Билети за майсторският клас може да закупите тук.

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара