Салата с аспержи и билков сос
По идея на Вероника Йончева
ПРОДУКТИ:
- 1 връзка - аспержи
- 2 стръка - пресен лук
- 1 връзка - копър
- 1 връзка - магданоз
- 4 с.л. - майонеза
- 2 с.л. - кисело млкяо
- 4 - сварени яйца
- 2 скилидки - чесън
- 1/4 ч.л. - сол
- 1/4 ч.л. - черен пипер
- микс зелени салати
- препечен хляб
- краставица
В блендер сложете аншоата, обелените скилидки чесън, лимоновия сок и едро нарязаните лук, копър и магданоз.
Смелете за кратко и добавете майонезата и киселото мляко. Посолете и подправете с черен пипер. Смелете до получаването на гладък сос.
Отчупете дебелата част от стъблата на аспержите. В тиган загрейте зехтина и гответе аспержите 4-5 минути. Прехвърлете в чиния и поръсете със сол на люспи.
Овкусете салатите с малко зехтин и сол и разбъркайте внимателно.
В чиния за сервиране сложете от соса, поставете малко от салатата, няколко аспержи, разрязано яйце и колелца краставица.
Добавете няколко връхчета копър и поднесете с препечен хляб.
Не забравяйте да съчетаете тази прекрасна и свежа рецепта с най-подходящото вино от долината на Лоара – Совиньон Блан Турен от Фамилия Гаяр.
Свежите цитрусови нотки и изявена минералност, характерна за вината от Лоара, ще завършат Вашето кулинарно изживяване.