Салата с аспержи и билков сос

По идея на Вероника Йончева

28.07.2020 Всички рецепти от този автор →
20 мин.

15 МИН » 5 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 1 връзка - аспержи
  • 2 стръка - пресен лук
  • 1 връзка - копър
  • 1 връзка - магданоз
  • 4 с.л. - майонеза
  • 2 с.л. - кисело млкяо
  • 4 - сварени яйца
  • 2 скилидки - чесън
  • 1/4 ч.л. - сол
  • 1/4 ч.л. - черен пипер
За сервиране
  • микс зелени салати
  • препечен хляб
  • краставица

В блендер сложете аншоата, обелените скилидки чесън, лимоновия сок и едро нарязаните лук, копър и магданоз. 

Смелете за кратко и добавете майонезата и киселото мляко. Посолете и подправете с черен пипер. Смелете до получаването на гладък сос.

 Отчупете дебелата част от стъблата на аспержите. В тиган загрейте зехтина и гответе аспержите 4-5 минути. Прехвърлете в чиния и поръсете със сол на люспи. 

Овкусете салатите с малко зехтин и сол и разбъркайте внимателно. 

В чиния за сервиране сложете от соса, поставете малко от салатата, няколко аспержи, разрязано яйце и колелца краставица. 

Добавете няколко връхчета копър и поднесете с препечен хляб. 

Не забравяйте да съчетаете тази прекрасна и свежа рецепта с най-подходящото вино от долината на Лоара – Совиньон Блан Турен от Фамилия Гаяр.

 Свежите цитрусови нотки и изявена минералност, характерна за вината от Лоара, ще завършат Вашето кулинарно изживяване.

 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара