Печени кренвирши в бутер тесто

Поднесете с чаша студена бира

18.09.2020 Всички рецепти от този автор →
25 мин.

5 МИН » 20 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Развитието на науката и технологиите създаде съвременния свят на комфорт и удобства. Голяма част от новите изобретения и услуги се създават с идея да улеснят типични човешки дейности в забързаното ни ежедневие. 

Макар и с леко закъснение, и с леко побутване от Covid -19 пандемията, онлайн търговията на хранителни продукти в България стана реалност.

Загубата на време, търсенето на продукти и висенето на опашки в магазините, се замени с уютно сърфиране в нета. 

От няколко седмици пазаруваме в онлайн хранителния магазин FL-emarket!  

Асортиментът му включва основно произведени в България храни, и предлага богата палитра от любими вкусове без допълнително утежняване на бюджета.

FL-emarket има и богат асортимент от български колбаси и мезета от утвърдени производители.

FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места. 

Днес ви предлагаме една бърза и наистина лесна рецепта, която изисква 5 минути подготовка и само три продукта, които закупихме от онлайн хранителния магазин FL-emarket.

Времето за готвене е 20 минути, а след това може да се насладите на хрупкаво бутер тесто, свежо песто и запечен кренвирш.

Необходими продукти:

2 oпаковки кренвирши Leki

1 лист бутер тесто Bella

4-5 с.л. песто дженовезе

1 яйце

2 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Оставете бутер тестото в хладилник до пълното му размразяване. 

Сложете го върху кухненския плот и разрежете на две по дължина, а след това напречно, на три равни части.

Върху всеки лист тесто сложете песто, като оставите в двата дълги края по 1 сантиметър ненамазан, за да може да залепне добре.

Поставете кренвирш по дългата страна на тестото, завийте и притиснете добре крайчетата. Поставете в покрита с хартия за печене тава с ръба надолу и намажете с разбито яйце. 

С остър нож направете 6-7 разреза в тестото и печете кренвиршите 20 -25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. гарнирайте с пресни домати и листа босилек.

Поднесете топли с допълнително песто и чаша студена бира.

 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара