Сладка баница с ванилов крем

Мед, орехи и малини

28.09.2020 Всички рецепти от този автор →
60 мин.

20 МИН » 40 МИН

Средно
5 - 6 порции

Продуктите за тази рецепта напазарувахме от онлайн хранителния магазин FL-emarket!  

FL-emarket предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.

FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места. 

Ето и самата рецептa.

Необходими продукти:

1 пакет фини точени кори Бела

60 г разтопено масло

50 г орехови ядки

5-6 с.л. мед 

100 г пресни малини

За крема:

480 мл прясно мляко

80 г захар

25 г царевично нишесте

1 ч.л. ванилова захар

3 жълтъка

1 яйце

Щипка сол

50 г меко масло

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на ваниловия крем. 

В касерола налейте млякото и загрейте, но без да кипва. 

В купа сложете жълтъците и яйцето, царевичното нишесте, солта и захарта и разбийте до получаването на светло жълта смес. 

Добавете ваниловата захар и налейте топлото мляко, като разбърквате непрекъснато. 

Върнете сместа в касеролата и варете 3-5 минути на средно силен огън, докато получите консистенция на крем. 

Свалете съда от котлона, добавете нарязаното на кубчета масло и разбъркайте, докато се разтопи напълно. 

Прехвърлете сместа в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение, което сложете плътно върху крема и охладете до стайна температура.

Загрейте фурната до 180 градуса. 

Намажете кора за баница с разтопеното масло, покрийте с втора и поставете на дъното на съд за печене с падащо дъно и диаметър 24-26 сантиметра, като корите трябва да покрият и стените на съда.

Сложете на плота една кора, намажете с масло и нагънете с ръце по дължина, така че да получите нещо подобно на плисета. Завийте на руло и поставете в средата на съда за печене. 

По същия начин пригответе и останалите кори, като навивате една около друга. 

Охладеният крем прехвърлете в пош и изстискайте в пролуките между корите и поръсете с останалото масло. 

Печете баницата 35-40 минути, докато стане златиста и хрупкава. 

Извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете за няколко минути.

Запечете ореховите ядки в сух тиган за 4-5 минути, колкото да освободят маслата си и нарежете на едро. 

Поръсете баницата с нарязаните орехи, меда и малините и сервирайте  топла или със стайна температура.  

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара