Салата с нахут, грах и шпек сервилат

Дресинг със запечени семена фенел и лимон

09.11.2020 Всички рецепти от този автор →
35 мин.

15 МИН » 20 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Рецептата, която ви представяме е цветна, свежа и пълна с различни текстури и изненадващи вкусове.

Всички съставки за нея закуихме от онлайн хранителния магазин FL-emarket.

FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места, а продуктите които предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.

Необходими продукти

150 г Орехите салам шпек "Сервилат"

1 буркан Оберон нахут Ориент 

100 г Oberon бейби грах

½ глава радичио

2 салати литъл джем

1 с.л. зехтин

½ ч.л. Oberon едро смлян червен пипер

¼ ч.л. Oberon черен пипер млян

2 клонки розмарин

За дресинга

1 с.л. семена фенел

Сок и кора от 2 лимона

1 скилидка чесън

½ ч.л. сол

60 мл зехтин

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на дресинга. В сух тиган запечете семената фенел за 30 секунди, като разбърквате непрекъснато, докато освободят аромата си. 

Счукайте ги в хаван, добавете нарязания на филийки чесън, солта и лимоновата кора и счукайте и отново. 

Прехвърлете в купичка, добавете зехтина и лимоновия сок и разбийте добре. Оставете настрана до момента на сервиране. 

Загрейте зехтина в тиган и добавете нарязания на тънки колеца салам.

Поръсете и гответе при непрекъснато бъркане около 2 минути, докато стане хрупкав. Извадете върху кухненска хартия. 

Измийте и подсушете салатите. Отделете листата на зелената салата едно от друго, а радичиото нарежете на клиновидни резени. 

В голяма чиния за салата подредете зелената салата. Отгоре поставете резените радичио и около тях разпределете охладеният нахут и отцедения грах. 

Полейте салатата с дресинга и отгоре поставете хрупкавите парченца салам.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара