Оризови крокети с наденица и моцарела

Поднесете с песто от рукола или доматен сос

03.01.2021 Всички рецепти от този автор →
45 мин.

15 МИН » 30 МИН

Лесно
4 - 5 порции

 

ПРОДУКТИ:

  • 200 г - сурова свинска наденица
  • 1 - глава лук
  • 2 с.л. - зехтин
  • 200 г - ориз арборио или карнароли
  • 2 с.л. - зехтин
  • 100 мл - бяло вино
  • 450 мл - зеленчуков бульон
  • 220 мл - доматен сок
  • 5 топки - бейби моцарела
  • 50 г - сирене пекорино
  • 30 г - масло
  • 1 ч.л. - сол
  • 1/2 ч.л. - черен пипер
  • 1 л - олио за пържене
за паниране
  • 2 - яйца
  • 60 г - брашно
  • 60 г - галета панко
  • 1 1/2 ч.л. - сол
  • 1 ч.л. - черен пипер

Начин на приготвяне

Обелете наденицата и я запържете в зехтина, докато покафенее.

Прибавете ситно нарязания лук и гответе 3-4 минути до омекване. Сложете ориза, разбъркайте и гответе докато стане прозрачен. Налейте виното и гответе 2-3 минути, за да се изпари алкохола. 

Налейте 1/4 от бульона, и след като ориза поеме течността, прибавете доматения сос. Гответе 5 минути, докато ориза поеме и доматите.

Наливайте на части бульон, като добавяте нов, след като ориза е поел предишното количество. Гответе докато използвате целия бульон, като бъркате непрекъснато.

Общото време за готвене на ориза е 16-18 минути, от наливането на виното. 

Накрая сложете маслото и настъргания пармезан и разбъркайте добре. 

Излейте ориза в тава и оставете да се охлади за около 1 час. 

От ориза оформете 10 еднакви топки по 75-80 грама. В центъра на всяка сложете половин топка бейби моцарела и оформете на стегнат крокет. Приберете в хладилник за 30 минути.

В три купи сложете брашното, яйцата и галетата и подправете всички със сол и черен пипер. Панирайте крокетите последователно в брашно, яйце и галета и пържете по 3-4 наведнъж в загрято до 180 градуса олио. 

Готовите крокети изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. 

Поднесете с доматен сос или песто от босилек или рукола. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара