Пълнозърнести лингуини със салсича и манатарки

Сервирайте с пекорино и хубав зехтин

03.01.2021 Всички рецепти от този автор →
30 мин.

10 МИН » 20 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • 350 г - пълнозърнести лингуини
  • 50 г - пекорино
за соса
  • 200 г - манатарки
  • 3 с.л. - зехтин
  • 50 г - масло
  • 1 - глава лук
  • 1 - червено чили
  • 300 г - салсича
  • 100 мл - бяло вино
  • 2 с.л. - доматено пюре
  • 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
  • 1 1/2 ч.л. - сол
  • 1 ч.л. - черен пипер

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтина и маслото. Запържете нарязания на кубчета лук и чилито за 2-3 минути.  

Прибавете обелената наденица и гответе, докато се раздроби.

Добавете едро нарязаните гъби и гответе още 8-10 минути. 

Налейте виното и оставете за 2-3 минути да се изпари алкохола.

Прибавете доматеното пюре смесено с две супени лъжици вода, разбъркайте, намалете котлона и гответе 10 минути.

Посолете и подправете с черен пипер. 

През това време сварете пастата, отцедете добре и добавете в съда със соса.

Разбъркайте добре и поднесете веднага, с настъргано сирене и листенца магданоз.

Полейте с малко качествен зехтин. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара