Хариса яхния с агнешка наденица и грах

Сервирайте с цедено мляко

03.01.2021 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

10 МИН » 30 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - агнешка наденица/кайма
  • 2 - моркови
  • 1 - глава лук
  • 5 скилидки - чесън
  • 1 стрък - селъри
  • 2 - картофи
  • 1 л - зеленчуков бульон
  • 2 с.л. - хариса паста
  • 1 ч.л. - кимион
  • 1 ч.л. - едър червен пипер
  • 30 г - масло
  • 1 с.л. - доматено пюре
  • 1 с.л. - брашно
  • 4-5 клонки - мента
  • 3-4 клонки - пресен кориандър
  • 1/2 връзка - магданоз
  • 300 г - замразен грах
  • 2 с.л. - зехтин
  • на вкус - сол
  • на вкус - черен пипер

 

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните лук, селъри и моркови за 4-5 минути.

Добавете нарязаните на кубчета картофи, разбъркайте и гответе още 3-4 минути.

Сложете извадената от червото наденица, и с дървена лъжица раздробете на малки парчета.

Прибавете нарязания на ситно чесън и гответе още 2-3 минути.

Сложете хариса пастата, доматеното пюре, червения пипер, кимиона, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте, сложете брашното, разбъркайте отново и налейте бульона.

Разбъкайте добре и добавете замразения грах.

Оставете да заври, намалете котлона и гответе 15-20 минути.

Изключете котлона, прибавете нарязаните билки и разбъркайте добре.

Поднесете яхнията топла с лъжица цедено мляко, лимонов сок и свежи билки.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара