Паста с рагу от патешки бутчета

Вкусна алтернатива на класическото болонезе

14.01.2021 Всички рецепти от този автор →
55 мин.

10 МИН » 45 МИН

Лесно
4 - 5 порции

 

ПРОДУКТИ:

  • 4 - патешки бутчета Penelope
  • 1 ч.л. - сол
  • 1/2 ч.л. - черен пипер
за сос рагу
  • 1 - глава лук
  • 300 мл - червено вино
  • 400 г - домати от консерева
  • 320 г - прясна паста
  • 1/2 връзла - пресен магданоз
  • 3 - скилидки чесън
  • 50 г - пармезан
  • 1 стебло - селъри
  • 2 с.л. - доматено пюре
  • 1 ч.л. - сушен риган
  • 5-6 клонки - пресен магданоз


Начин на приготвяне

Сложете бутчетата в тава за печене, подсушете с кухненска хартия, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. 

Извадете месото от фурната, прехвърлете върху дъска и оставете да се охлади за няколко минути.  

В подходящ тиган сложете мазнината отделена при печенето на месото и сотирайте нарязаните на кубчета лук, селъри и чесън за 7-8 минути. 

Прибавете доматеното пюре и гответе около минута.

Подправете с риган и мащерка, налейте виното и гответе, докато течността се редуцира наполовина. 

Свалете месото от костите и накъсайте на парченца, които добавете към зеленчуковата смес в тигана. 

Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 15 минути на слаб огън. 

Наситнете пармезана с кухненски блендер или настържете на ренде и сварете пастата в голямо количество подсолена вода до степен ал денте. 

Отцедете пастата и сложете в съда със соса. Разбъркайте добре и свалете съда от котлона. 

Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете с настърган пармезан, нарязан магданоз и отделената хрупкава патешка кожа. Поднесете веднага.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара