Фалафел с таханово-млечен сос

Гарнирайте с нар, кориандър и пресен лимон

13.01.2022 Всички рецепти от този автор →
25 мин.

5 МИН » 20 МИН

Лесно
4 - 5 порции

Включих се в предизвикателството на КАМ Маркет с моята рецепта за ФАЛАФЕЛ С ТАХАНОВО-МЛЕЧЕН СОС.  

Естествено, в КАМ имаше всичко. Бързам да ви покажа какво се получи. А с готовата фотография се включвам в играта KAM HOODS, защото на 31 януари, Мария Силвестър ще изтегли голямата награда. Последвайте КАМ в социалните мрежи и научете повече.

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - фалафел
  • 5-6 с.л. - зърна нар
  • 5-6 клонки - пресен кориандър
За тахановия сос
  • 3 скилидки - чесън
  • 1 връзка - дръжки от пресен кориандър
  • 6-7 с.л. - кисело мляко
  • 2 с.л. - сусамов тахан
  • 3 с.л. - лимонов сок
  • 3 с.л. - маслиново масло
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

В купата на кухненски блендер сложете всички продукти за соса и пасирайте до получаването на гладка смес.

Прехвърлете в купа и оставете настрана.  

В касерола или фритюрник загрейте олио за дълбоко пържене. Изпържете фалафела за 5-7 минути на 180 градуса. 

В чиния за сервиране сложете по 3-4 фалафела. В купичка сложете от соса и поставете в чинията.

Гарнирайте с листа пресен кориандър, зърна нар и лимон. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара