Kюфтета от пилешко месо с доматен сос

Пикантно и много вкусно ястие

19.01.2017 Всички рецепти от този автор →
65мин.

20 МИН » 45 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Обезкостени пилешки бутчета - 600 г
  • Лук - 2 глави
  • Пушен бекон - 80 г
  • Яйца - 1 брой
  • Галета - 100 г
  • Пармезан - 40 г
  • Чесън - 2 скилидки
  • Пилешки бульон - 250 мл
  • Пасирани домати - 250 мл
  • Захар - 1 ч.л.
  • Индийско орехче - Щипка
  • Черен пипер - На вкус
  • Сол - На вкус
Цена: 14 лв

Кюфтета от пилешко месо с доматен сос

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете продуктите

    Почистете и обелете лука. Нарежете едната глава на кубчета. Нарежете и бекона по същия начин.

  • 2

    Запържете продуктите

    В 3-4 с.л. зехтин запържете лука за 2-3 минути и добавете бекона. Пържете още 2-3 минути и свалете съда от котлона и оставете да се охлади.

  • 3

    Смелете пилешкото

    Почистете и нарежете пилешкото месо на парчета и смелете в блендер с малко зехтин.

  • 4

    Овкусете месото

    Прехвърлете сместа в купа, добавете сместа от лук и бекон, яйцето и овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.

  • 5

    Омесете каймата

    Добавете галетата и настърганият пармезан и разбъркайте добре.

  • 6

    Оформете кюфтетата

    От сместа оформете големи кюфтета, които да може да съберете в един подходящ за печене съд.

  • 7

    Запържете кюфтетата

    Загрейте зехтин и подредете кюфтетата едно до друго. Пържете 5-6 минути, като обръщате периодично, да се запържат от всички страни. Свалете съда от котлона.

  • 8

    Пригответе соса

    Нарежете втората глава лук на кубчета, а чесъна на филийки. Запържете лука в малко зехин за 3-4 минути и добавете чесъна.

  • 9

    Варете 5-6 минути на тих огън

    Налейте доматите и бульона, подправете със сол и черен пипер и сложете захарта.

  • 10

    Загрейте фурната до 180 градуса

    Залейте кюфтетата с доматения сос, покрийте с капак и печете 20 минути. Махнете капака и печете още 10 минути.

  • 11

    Поднесете с хрупкав хляб

    Поднесете кюфтетата топли поръсени с настърган пармезан и ситно нарязнан магданоз.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара