Cordon Bleu затварят всичките си училища в САЩ

Kомпанията, държаща правата за 16 Cordon Bleu училища в САЩ, обяви, че се оттегля от бизнеса

Career Education Corp - компанията, държаща правата за 16 Cordon Bleu училища в САЩ, обяви, че се оттегля от бизнеса с школи по готварство.

Cordon Bleu понастоящем има около 9000 курсисти, обучаващи се по техни програми, но фирмата, реализирала експанзията на школата в САЩ, твърди, че е на загуба от години.

Сред основните фактори за шоковата вест са промените във взаимоотношенията на компанията с властите.

В изявление на изпълнителния директор на Culinary Education Тод Нелсън се казва:

“Новите федерални регулации затрудняват развитието в бъдеще на професионални училища, които имат по-високи оперативни разходи, например кулинарните школи, които изискват скъпи комерсиални кухни - и постоянни разходи за хранителни продукти.”

Компанията беше под особено наблюдение заради всякакви видове студентско кредитиране. През 2013 г. тя бе осъдена след колективен иск на стойност $40 млн., след като хиляди възпитаници се оплакаха, че са били подведени за потенциалните възможности за кариерна реализация и заплати, които биха могли да очакват след завършването.

Cordon Bleu в САЩ ще прекратят приема на курсисти от януари и се очаква да продължат да функционират до 2017 г.

Дори и с оповестените сериозни загуби, вестта е шокираща за бранша; компанията се очакваше да намери купувач за школите, но очевидно една от предложените сделки за изкупуване се е провалила.

Cordon Bleu е най-известната кулинарна школа в света и е обучила някои от най-добрите готвачи в момента. Закриването на 16 школи в САЩ и свързаните с това загуби на Career Education Corp. само допълнително ще отслабят предложенията за кулинарно образование в глобален мащаб.

И това се случва по време, когато собствениците на ресторанти по света съобщават за недостиг на добре обучени млади готвачи.

Career Education Corp заявяват, че ще концентрират вниманието си занапред към онлайн образованието - но без значение колко добри ще са курсовете им, няма начин компютърът да пробва ястие и да каже на курсистите дали то има нужда от още щипка сол.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

18.12.2015 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара