Пилешко филе в прошуто и пюре с три вида лук

Търпението си заслужава

10.05.2018 Всички рецепти от този автор →
40мин.

15 МИН » 25 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Пилешко филе - 500 г
  • Прошуто - 200 г
  • Лимонов сок и кора - От 1 лимон
  • Зелена люта чушка - 1 брой
  • Горчица - 1 с.л.
  • Чесън - 2 скилидки
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Лук - 3 глави
  • Бяло вино - 100 мл
  • Масло - 30 г
  • Зехтин - 6-7 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 20 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе маринатата

    Изцедете сока на лимона, сипете го в блендер и добавете почистената от семките люта чушка, горчицата, 2-3 ч.л. от виното, 3-4 с.л. зехтин, мащерката, посолете и подправете с черен пипер. Пасирайте до получаването на гладка смес.

  • 2

    Мариновайте месото

    Посолете пилето и го подправете с черен пипер, залейте с маринатата и разбъркайте добре. Покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника, докато приготвите пюрето от лук.

  • 3

    Пригответе пюрето от карамелизиран лук

    Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете за няколко секунди една лента нарязан на кубчета бекон. Добавете лука нарязан на полумесеци, разбъркайте добре и оставете за няколко минути, като намалите котлона и бъркате често. Добавете чесъна, широки ленти от лимоновата кора и част от виното.

  • 4

    Овкусете и подправете лука

    Разбърквайте често и доливайте по малко от виното. Сложете мащерката, останалото вино, посолете и подправете с черен пипер. Накрая добавете малко парченце масло. Оставете на котлона, докато остане само на мазнина, без да запържвате прекалено.

  • 5

    Пригответе пилешкото

    Нарежете бекона на тънки, дълги ленти и със всяка увийте парче от маринованото пиле. Подредете месото в тавичка и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 20 минути. След това качете тавичката по-високо и печете още 5-6 минути само на горен реотан.

  • 6

    Финални щрихи

    Пасирайте лучената смес и я прехвърлете в купичка. Поднесете пилето върху канапе от рукола, овкусена с лимонов сок, зехтин и сол и пържени картофи.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара