Италианската полиция иззе 9000 бутилки фалшиво шампанско

Имитацията на Moet & Chandon струва близо $400 000

Италианската полиция конфискува 9000 бутилки фалшиво шампанско Moet & Chandon, струващо около $392 000, в работилница край Падуа, Италия.

Изземването, оповестено тази седмица, се е случило в края на миналата година, когато финансовата полиция е разследвала съвсем друго престъпление и е открила бутилка Moet & Chandon без сериен номер върху етикета.

Наравно с пенливото вино полицията е открила и машина за опаковане на бутилките с опаковки на Moet & Chandon, и още 40 000 отпечатани етикета Moet & Chandon.

Guardia di Finanza твърди, че фалшивото шампанско, което е било просто евтино пенливо вино, струва около $392 000. Но ако бяха успели да го продадат, преди да бъдат разкрити, фалшификаторите биха могли да спечелят около $2 млн., включвайки неизползваните етикети и опаковки.

"Системата е била много детайлна и специализирана," коментира подполковник Лука Летере. "Измамниците са избрали шампанско, защото то би могло да се продаде с много голяма печалба. Купувайки просеко за 1-2 евро, те биха могли да го пуснат на пазара за 35-40 евро. Не можем да изключим вероятността в този тип измама да са били използвани и други стоки."

На осем души са предявени обвинения, но все още предстои те да бъдат арестувани.

Говорител на Moet & Chandon коментира пред Decanter.com: "Moet & Chandon е изключително бдителен и полага максимални усилия да защитава продуктите и клиентите си от всякакъв вид измами и фалшификация. Работим в тясно партньорство с властите на всички пазари, включително местната полиция, за да гарантираме, че се продават само автентични продукти на Moet & Chandon. Благодарни сме за отличната работа на властите, които са конфискували подправените продукти, и няма да се поколебаем да участваме активно в съдебно-процесуалните действия срещу измамниците."

За щастие самото пенливо вино няма да бъде изхвърлено - то е било дарено на асоциации, работещи във Венето, родината на просекото, за да бъде използвано в техните вина.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Food and Wine

05.02.2016 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара