Източник: flickr.com

3 неща, които никога не бива да правите с бърбъна

Има всякакъв вид “правила”

Бърбънът е донякъде спорна тема за пиещите. Има всякакъв вид “правила”, когато става дума за пиенето му: чували ли сте за метода Kentucky Chew?

Твърде малко от тези правила обаче носят някаква реална полза.

Вместо да се опитвате да се ориентирате в понякога объркващия и леко плашещ свят на бърбъна самостоятелно, ето няколко прости правила, към които да се придържате винаги.

Не харчете повече от $50 за бутилка

Окей, всъщност има изключения от това правило. Например всеки любител на уискито би се радвал да се добере до бутилка Pappy Van Winkle. Но като общ принцип, няма нужда да харчите твърде много, когато търсите годен за пиене бърбън.

Дори е възможно да откриете наистина добра бутилка за под $30. След като ще я пиете, защо да не запазите повече пари за неизбежното преяждане след напиване?

Не е задължително да пиете бърбъна единствено и само чист

Много пуристи на бърбъна — или поне най-шумните от тях — се опитват да ви убеждават, че сладкият, леко опушен еликсир е подходящ за пиене само чист. "Как изобщо си позволявате да добавяте лед!"

Всъщност пиенето на чист бърбън е наистина надежден начин да го консумирате, но той далеч не е единственият.

Не се притеснявайте да добавите лед, или малко вода, за да разкриете пълния потенциал на любимото ви уиски.

Смесването с други питиета също не е табу. Съществуват стотици коктейли с бърбън, и това въобще не е случайно.

Искате да отидете още една стъпка по-далеч? Добавете бърбъна в десерти.

Добър пример са празнични лакомства като алкохолно-шоколадови топки с бърбън, или приятно студен и кремообразен млечен шейк с бърбън, ванилия и шоколад.

Не поучавайте другите как да пият бърбъна си

Вероятно най-важното правило от всички е: не съдете другите за техниката им на консумация на бърбън. Вероятно е много изкусително да поучавате някого, че бърбън, отлежавал 10 години и осветен от сълзите на ангели, не бива да бъде "омърсяван" с ябълков сок или кока-кола — или с каквото и да е друго.

Но реалността е, че хората могат да пият — и реално пият бърбън както пожелаят. Повечето дестилатори на бърбън и експертите също са единодушни, че бърбънът е страхотен базов алкохол за всякакви коктейли. Така че вместо да насаждате у хората чувство за вина какви питиета харесват, насладете се на своята чаша чист бърбън в мълчание.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара