Kолко струва бирата по свeта

Бирата е отличен финансов барометър

Туристическият уеб сайт GoEuro наскоро определи средната цена на бирата в 75 града по света, създавайки Индекс на цената на бира за 2015.

Разглеждайки "петте най-често внасяни бири, както и основната местна бира", компанията е определила средната цена на 330ml бира в супермаркети и барове.

Реклама

 

(За баровете те специално са подбрали цени от три основни хотелски вериги – Hilton, Best Western и Holiday Inn – които вероятно завишават леко средната стойност, но поне успяват да създадат стандарт в различните държави.)

Краков, Полша и Киев, Украйна се оказват най-евтини.

И в двата източноевропейски града бирата се продава само за 3 лв. С толкова ниска цена, може би е ценово изгодно да планирате там мачовете си за следващия турнир по бирпонг.

Най-скъпо ще ви излезе бутилка бира Женева, Швейцария - средната цена на бирата там е около 12 лв.

Някак си обаче все пак там като че ли усещането е по-приятно, отколкото в Осло, Норвегия, където са най-скъпите бири в супермаркета.

Там ще ви се наложи да платите по около 6 лв за бира в магазина. 

Статистиките за американските градове предлагат някои изненади.

Лос Анджелис с цена от 8 лв се оказва по-евтин от Чикаго, Бостън, Сан Франциско или Маями. Не твърде сюрпризиращо, Ню Йорк продава най-скъпата бира в Америка - срещу близо 10 лв, което го поставя на пето място по скъпотия в списъка.

София е на 17-о място в списъка със средна цена от 4 лв.

Вижте пълния списък тук.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Food and wine

24.08.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара