Източник: Pexels.com

9 навика, които ви правят бирен сноб

Начини да си гарантирате, че никой няма да желае да пие бира с вас

Доста е трудно да не бъдете почитатели на крафт бирата напоследък, с толкова много добри продукти на пазара, които освен другото са и много леснодостъпни. Но с такова изобилие от качествена крафт бира на пазара, е доста лесно да се превърнете и в сноб.

Ето девет от най-разпространените начини да си гарантирате, че никой няма да желае да пие бира с вас.

Вманиачаването по чашите

Да, прави сте, че чашите имат много сериозен ефект върху начина, по който възприемате бирата си, но ако барът няма бирен снифтер за поръчания от вас Imperial IPA, поемете си дълбоко дъх и си замълчете.

Не всички барове имат достатъчно възможности или пространство да имат конкретни специализирани чаши за всеки вид бира, който продават, особено като се има предвид колко често много от заведенията сменят марките и продуктите си.

Така че може и да не получите точно това изживяване, което желаете, но няма никакъв смисъл да се вманиачавате по това. В бъдеще, ако чашите са толкова важни за вас, може да си направите собствена колекция и просто да пиете у дома.

Многознайковщината по въпроса за хмела

Индийският пейл ейл все още е светият граал, когато става дума за крафт бири, но не очаквайте всички около вас да знаят за всички различни видове хмел и как той влияе на процеса на създаване на бирата.

Фантастично е, че сте отделили толкова време да научите това, но не карайте другите да се чувстват глупави, защото не са го сторили - така просто убивате приятното бирено настроение.

Мъмренето на бармана

Освен ако сте в свръх-нърдовски крафт бирен бар, ако сте вманиачен по крафта, има голям шанс да знаете повече за една-две от наливните бири, отколкото човекът зад бара. И какво от това?

Ако знаете толкова много за тях, няма смисъл да устройвате викторина на човека, който ви налива пенливата напитка. Просто си пийте бирата и го оставете да си изкарва прехраната.

Отказът да пиете бира, погълната от по-голяма корпорация

Ще се познаете на мига - вие сте човекът, който ще откаже да докосне Ballast Point или Goose Island, защото те са се “продали”.

Също така вие сте човекът, който говори за Sierra Nevada като за приемлива бира, която вече като цяло е станала макро-бранд.

Тази нагласа е подобна на снобите на инди-музиката, които спират да слушат някоя банда, защото тя е подписала с голям лейбъл и вече песните й се чуват по радиото… повярвайте ни, никой не обича музикалните сноби, така че как мислите, че ви възприемат околните?

Открито обсъждане на сертификацията Cicerone

Поздравления, придобивате познания за нещо, което е ваша страст. Което е прекрасно, но след като получите така жадувания сертификат, няма нужда да разказвате на всички за него, докато сте излезли да пиете. Особено толкова силно, че и барманът да ви чува. Това е не само снобизъм, но и чиста проява на лош вкус.

Напомнянето на всички, че вие сте започнали да пиете крафт бира, преди да е станала готина

Помните ли сравнението ни с музикалните сноби от по-горе? Да, демонстрирате същото поведение. Отново. Страхотно е, че сте изпреварили трендовете, но никой не обича да му се напомня, че вие сте правили нещо много преди него. Не говори добре за вас, че толкова се хвалите.

Отказът да пиете "макро-бира", ако има само такава

Вие сериозно ли ще поръчате вода, защото единствената бира, която е достъпна, е Tuborg? И не, не се шегувайте, че Tuborg и чешмяната вода са горе-долу едно и също.

Бирата, независимо от кого е произведена, съдържа някакво количество алкохол, от което приятелите ви ще се нуждаят, ако им се налага да търпят вашите снобизми до края на вечерта.

Изливането на бирата в тоалетната, след само няколко глътки

От време на време на всеки се случва да попадне на ужасна бира, която бихме предпочели да изхвърлим, вместо да пием, но не бъдете човекът, който винаги прави това.

Пилеете добра бира, ако не вие, някой друг ще я изпие, ако не считате, че тя е на висотата на вашите стандарти… е, освен ако имате херпес. Никой не желае вашия херпес.

Правенето на критик

Не всяка бира, която пиете, е задължително да бъде анализирана и подлагана на дисекция. Ако най-после сте се добрали до тази труднодостъпна бира, която винаги сте искали да пробвате, няма проблем, критикувайте на воля.

Но никой от вашите приятели няма да се радва да е в бара с човек, който прави дисекция на крафт бирата, която в момента е на промоция. Просто я пийте тихомълком и се наслаждавайте на вкуса й.

Отскочи към Коментарите (2)

Подобни статии

2 Коментара
1 Aldo Davidov на 09.02.2017 – Четвъртък

https://www.youtube.com/watch?v=hGJVTV6c8P8&t=31s https://www.youtube.com/watch?v=MA_d6Tru_tU

2 Dark Metallist на 19.12.2017 – Вторник

МНОГО се ИЗКЕФИХ на тази статие... има нали си знаеш АНОНИМЕН АВТОРЕ... "It Takes one... to Know one!" Има страхотни крафт бири с лоши чаши.. чак ти порязват носа до като си правиш снифтинга ... #MagnifyBrewing