Мароканска хариса яхния с нахут и пилешко
Богатство от вкусове в чиния
ПРОДУКТИ:
- Пилешки гърди - 500 г
- Морков - 1 брой
- Сушени кайсии - 50 г
- Домати от консерва - 800 г
- Пилешки бульон - 400 мл
- Нахут от консерва - 500 г
- Лук - 2 глави
- Чесън - 2 скилидки
- Смлян кимион - 1 ч.л.
- Семена кинион - 1 ч.л.
- Семена кориандър - 1 ч.л.
- Джинджифил на прах - 1 ч.л.
- Канела на прах - 1 ч.л.
- Куркума - 1 ч.л.
- Паста хариса - 2 ч.л.
- Зехтин - 4-5 с.л.
- Лимонена кора - От 1/2 лимон
- Пресен кориандър - 3-4 клонки
Мароканска яхния с нахут
Начин На Приготвяне
-
1
Смесете подправките
В хаван сложете семената кимион и кориандър и счукайте добре. Добавете смлените подправки и разбъркайте.
-
2
Нарежете месото
Почистеното и измито пилешко нарежете на хапки.
-
3
Нарежете и зеленчуците
Лука нарежете на едро, моркова на колелца, а чесъна - на филийки.
-
4
Запържете зеленчуците
В голям съд загрейте зехтина и запържете лука и моркова за 3-4 минути до омекване.
-
5
Добавете и останаите продукти
Добавете месото и чесъна, разбъркайте добре и сложете подправките. Запържете за около минута и сложете пастата хариса.
-
6
Варете 35-40 минути
Налейте доматите и бульона и сложете отцеденият нахут. Разбъркайте добре, прибавете нарязаните на 3-4 парчета кайсии, посолете и настържете лимоновата кора. Варете 35-40 минути, като разбърквате периодично.
-
7
Поднесете с арабски хляб
Поднесете яхнията топла, с листа пресен кориандър и арабски хляб
Подобни рецепти
