Мароканска хариса яхния с нахут и пилешко

Богатство от вкусове в чиния

19.09.2018 Всички рецепти от този автор →
105мин.

15 МИН » 90 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки гърди - 500 г
  • Морков - 1 брой
  • Сушени кайсии - 50 г
  • Домати от консерва - 800 г
  • Пилешки бульон - 400 мл
  • Нахут от консерва - 500 г
  • Лук - 2 глави
  • Чесън - 2 скилидки
  • Смлян кимион - 1 ч.л.
  • Семена кинион - 1 ч.л.
  • Семена кориандър - 1 ч.л.
  • Джинджифил на прах - 1 ч.л.
  • Канела на прах - 1 ч.л.
  • Куркума - 1 ч.л.
  • Паста хариса - 2 ч.л.
  • Зехтин - 4-5 с.л.
  • Лимонена кора - От 1/2 лимон
  • Пресен кориандър - 3-4 клонки
Цена: 20 лева

Мароканска яхния с нахут

Начин На Приготвяне

  • 1

    Смесете подправките

    В хаван сложете семената кимион и кориандър и счукайте добре. Добавете смлените подправки и разбъркайте.

  • 2

    Нарежете месото

    Почистеното и измито пилешко нарежете на хапки.

  • 3

    Нарежете и зеленчуците

    Лука нарежете на едро, моркова на колелца, а чесъна - на филийки.

  • 4

    Запържете зеленчуците

    В голям съд загрейте зехтина и запържете лука и моркова за 3-4 минути до омекване.

  • 5

    Добавете и останаите продукти

    Добавете месото и чесъна, разбъркайте добре и сложете подправките. Запържете за около минута и сложете пастата хариса.

  • 6

    Варете 35-40 минути

    Налейте доматите и бульона и сложете отцеденият нахут. Разбъркайте добре, прибавете нарязаните на 3-4 парчета кайсии, посолете и настържете лимоновата кора. Варете 35-40 минути, като разбърквате периодично.

  • 7

    Поднесете с арабски хляб

    Поднесете яхнията топла, с листа пресен кориандър и арабски хляб

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара