Лава кейк

За любителите на шоколад

14.03.2016 Всички рецепти от този автор →
30мин.

15 МИН » 15 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Натурален шоколад - 170 г
  • Масло - 120 г
  • Захар - 70 г
  • Яйца - 2 броя
  • Брашно - 60 г
  • Ванилена шушулка - 1 брой
  • Сол - Щипка
  • Жълтъци - 2 броя
За формите за печене
  • Меко масло - 30 г
  • Галета - 2 с.л.
За сервиране
  • Ванилов сладолед - 4 топки
  • Пресни ягоди - 8 броя
  • Прясна мента - 4-5 листа
Цена: 10 лева

Лава кейк

Начин На Приготвяне

  • 1

    Разбийте добре яйцата

    Сложете яйцата в голяма купа и ги разбийте на пяна.Добавете захарта и разбийте до побеляване и сгъстяване.

  • 2

    Разтопете шоколада

    Начупете шоколада на парчета, сложете в огнеупорна купа и разтопете на водна баня.

  • 3

    Добавете маслото

    В края добавете маслото и разбъркайте добре, докато се разтопи. Свалете от котлона и охладете за минута, като разбърквате.

  • 4

    Добавете сухите съставки

    Към добре разбитите яйца добавете ванилията, щипка сол, портокалова кора и брашното и разбъркайте добре.

  • 5

    Разбийте добре всички съставки

    Разбийте до гладкост и прибавете разтопените шоколад и масло и разбъркайте до еднородна смес.

  • 6

    Намаслете добре форми за печене

    Загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете с тънък слой масло купички за суфле, поръсете с малко галета дъното и стените и подредете в тавичка за печене.

  • 7

    Изпечете кейковете

    Разпределете сместа в купичките и печете 12 -13 минути, докато отгоре сместа стане хрупкава, а в средата остане мека.

  • 8

    Поднесете веднага

    Извадете кейковете от фурната, изчакайте минута и минете по края на формичките с тънък нож, за да отделите добре от стените. Обърнете в чинийки за сервиране и поръсете с пудра захар, какао или настърган шоколад. Поднесете с пресни плодове или топка сладолед.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара