Ливански кофта кебап

Пикантно и сочно със свежа гарнитура

19.03.2018 Всички рецепти от този автор →
75мин.

60 МИН » 15 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Агнешка кайма - 800 г
  • Телешка кайма - 500 г
  • Червен лук - 1 глава
  • Магданоз - 1/2 връзка
  • Лют пипер - 1 ч.л.
  • Сладък пипер - 1 ч.л.
  • Семена кориандър - 1 ч.л.
  • Семена кимион - 1 ч.л.
  • Чесън - 2 скилидки
  • Черен пипер - 1/2 ч.л.
  • Сол - 1 ч.л.
За гарниране
  • Прясно зеле -
  • Домат -
  • Люта чушка -
  • Зехтин -
  • Лимонов сок -
  • Сол -
Цена:

Начин На Приготвяне

  • 1

    Запечете подправките

    В сух тиган на средно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, като бъркате непрекъснато.

  • 2

    Стрийте в хаван

    Прехвърлете в хаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.

  • 3

    Нарежете чесъна и билките

    Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно.

  • 4

    Омесете каймата

    Сложете двата вида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер. Добавете магданоза, лука, чесъна и подправките. Омесете каймата добре и приберете в хладилник поне за час.

  • 5

    Пригответе зелето за гарниране

    Нарежете зелето на жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половин лимон и 2-3 супени лъжици зехтин.

  • 6

    Оформете кебапа

    От овкусената кайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайте с пръсти, за да получите характерната за кофта форма.

  • 7

    Изпечете месото

    Загрейте грил тиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.

  • 8

    Затоплете хляба

    Затоплете за около минута питки арабски хляб.

  • 9

    Гарнирайте питките

    Всяка питка намажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязана на жулиени люта чушка.

  • 10

    Сервирайте с топлия кебап

    Отгоре поставете кебапа и сервирайте.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара