Ливански кофта кебап
Пикантно и сочно със свежа гарнитура
ПРОДУКТИ:
- Агнешка кайма - 800 г
- Телешка кайма - 500 г
- Червен лук - 1 глава
- Магданоз - 1/2 връзка
- Лют пипер - 1 ч.л.
- Сладък пипер - 1 ч.л.
- Семена кориандър - 1 ч.л.
- Семена кимион - 1 ч.л.
- Чесън - 2 скилидки
- Черен пипер - 1/2 ч.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Прясно зеле -
- Домат -
- Люта чушка -
- Зехтин -
- Лимонов сок -
- Сол -
Начин На Приготвяне
-
1
Запечете подправките
В сух тиган на средно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, като бъркате непрекъснато.
-
2
Стрийте в хаван
Прехвърлете в хаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.
-
3
Нарежете чесъна и билките
Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно.
-
4
Омесете каймата
Сложете двата вида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер. Добавете магданоза, лука, чесъна и подправките. Омесете каймата добре и приберете в хладилник поне за час.
-
5
Пригответе зелето за гарниране
Нарежете зелето на жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половин лимон и 2-3 супени лъжици зехтин.
-
6
Оформете кебапа
От овкусената кайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайте с пръсти, за да получите характерната за кофта форма.
-
7
Изпечете месото
Загрейте грил тиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.
-
8
Затоплете хляба
Затоплете за около минута питки арабски хляб.
-
9
Гарнирайте питките
Всяка питка намажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязана на жулиени люта чушка.
-
10
Сервирайте с топлия кебап
Отгоре поставете кебапа и сервирайте.
Подобни рецепти
