Свински котлети с авокадо салца

Лесно и здравословно

28.04.2016 Всички рецепти от този автор →
60 мин.

30 МИН » 30 МИН

Лесно
2 - 3 порции

През последните седмици имахме възможност да използваме Philips Airfryer - уред, който пържи с минимално количество мазнина или без никаква мазнина, само с горещ въздух?

С него приготвихме много рецепти - мариновани крилца, пилешки хапки с панко, панирани тиквички с панко и чили, сладки картофи, йоркширски пудинг, свински ребърца и още много вкусотии.

В тази рецепта решихме да ви покажем страхотни свински котлети, пържени картофи и една авокадо салца. 

Това е едно чудесно предложение за вечеря - храната се приготвя само за 30 минути, а резултатът е сочен котлет, хрупкави картофки и много свежест от авокадо салцата.

Ако искате да научите повече за Philips Airfryer можете да прочетете - тук или на страницата на Philips тук.

Свински котлети с авокадо салца

ПРОДУКТИ:

  • Свински котлети - 2 броя
  • Сол - 1/2 ч.л.
За маринатата
  • Халапеньо паста - 1 ч.л.
  • Уорчестър сос - 2 с.л.
  • Бял пипер - 1/2 ч.л.
  • Лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • Чесън на прах - 1/2 ч.л.
За салцата
  • Чери домати - 400 г
  • Авокадо - 2 броя
  • Червен лук - 1 глава
  • Халапеньо от консерва - 3 с.л.
  • Олио - 2 с.л.
  • Пресен кориандър - 3-4 клонки
  • Сок от лайм - 1-2 с.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
За гарниране
  • Бланширани картофи - 300 г
  • Олио - 2 с.л.
  • Сол - На вкус
Цена:

Начин На Приготвяне

  • 1

    Мариновайте котлетите

    В купа смесете продуктите за марината и разбъркайте добре. Нанесете получената паста върху месото и оставете да се маринова за поне 30 минути.

  • 2

    Гответе котлетите около 15 минути

    Загрейте уреда до 160 градуса за 3 минути и сложете месото. Настройте времето за готвене на 15 минути. В зависимост от дебелината на котлетите може да увеличите времето за готвене на 18 минути.

  • 3

    Пригответе салцата

    През това време пригответе салцата. Нарежете доматите на 2 или 4 парчета, лука на тънки полумесеци и почистете авокадото. Едното авокадо нарежете на кубчета, а другото - на филийки.

  • 4

    Смесете продуктите за салцата

    Прехвърлете продуктите в купа, добавете чушките, сложете сока от лайм, посолете, полейте с 2.л. олио и добавете нарязаният кориандър.

  • 5

    Прехвърлете месото в чиния

    Готовото месо извадете в чиния и оставете да почива за няколко минути.

  • 6

    Изпържете картофите

    Полейте картофите с 1-2 с.л. олио и разбъркайте, за да се намаслят добре. Пържете на 160 градуса за 6-7 минути, а след това разбъркайте. Увеличете температурата на 180 градуса и гответе още 6 минути.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара