Къде се хранят местните хора в Париж

26 места, които трябва да посетите

Френската кухня вдъхновява света, и парижани все още смятат храненето в ресторанти в Париж за специално изживяване.

Но къде се хранят местните жители в Града на светлината?

Най-добрите ресторанти в Париж изкушават местните жители да прекосят целия град, за да се насладят на ястията им - и съответно и вие трябва да сте готови да попътувате.

Направете си предварително резервация и бъдете готови да останете очаровани.

Candelaria

Приятна изненада за зажаднелите за тако чужденци при отварянето си преди близо две години, тази такерия и коктейл-бар не спира да бъде отлична още от откриването си.

Хапнете тако, тостада и прекрасно гуакамоле в тясната такерия, след което поемете през необозначената врата в задната част на кухнята за коктейли и хубава музика в духа на сухия режим.

Тясното пространство - една голяма обща дървена маса и малобройните места на бара - изискват да дойдете рано. Плюсът: можете да се отбиете по всяко време на деня за бързо похапване, ако клаустрофобичното хранене не е ваша страст.

Може би се питате защо да изберете мексиканска храна при пътуване до Париж?

Това е едно от най-добрите места да се смесите с местните жители, а е същински образец за съвременното парижко заведение.

Café Pinson

След като ‘sans gluten’ си намери място в парижкия речник миналата година благодарение на Helmut Newcake и отскоро на Noglu, веган е следващата нашумяла дума, възприета от парижани.

Все още помним времето, когато храненето извън дома в града изглеждаше депресираща перспектива за вегетарианците, а веганите направо можеха да забравят за това да открият нещо, вписващо се в диетата им.

Но когато английските влияния в храната станаха по-осезаеми, местните започнаха да се оплакват от оскъдицата от подходящи за вегани места. Осъзнавайки бизнес-потенциала, много кулинарни предприемачи и готвачи поеха в нова насока и се стремят да показват колко удовлетворителни и богати на вкус могат да бъдат зеленчуците.

В северно Маре, новото предпочитано място за веган кухня е Café Pinson. Там готвачите се стремят да угодят на всички любители на зеленчуците и дори са вкарали трудно откриваемия в Париж кейл в менюто си под формата на салати и смутита.

Американският готвач Камей Кондарт заменя рафинираната захар със сироп от агаве или не-рафинирана захар, за да подслажда десерти, и използва бадемово или лешниково мляко за кафетата и интересните чайове.

Гамата от пресни пикантни ястия се променя редовно и можете да очаквате широка гама от солено-сладки лакомства за уикенд брънч - само се погрижете да резервирате предварително, за да си осигурите място.

Semilla

Бихте си помислили, че начело на ресторанта да стои Meilleur Ouvrier de France (престижна титла във Франция) рязко би вдигнало цените, но в Semilla получавате както отлична храна, така и изгодни оферти.

Международното влияние е силно, като училите във Ferrandi готвачи поднасят модерни интерпретации на класически френски ястия в поразителна открита кухня.

Публиката е разнородна, обслужването върви гладко и старателно, а хлябът, важен елемент от всяко хранене във Франция, е селски и е току-що изпечен в съседния магазин за сандвичи, притежаван от същите собственици.

Най-уникалният аспект на менюто в Semilla е възможността за половин порция на селекция от ястия. Това е особена разновидност на тапас, подходяща за всякакви вкусове - месни, рибни или вегетариански.

Левият бряг е по-интересно и вкусно място благодарение на Semilla. (Непременно се обадете предварително - и не пропускайте гъбите шийтаке!)

Du Pain et des Idees

Тази прочута пекарна е разположена на една пряка от канала Сен Мартен в 10-и район и е като любимата ви пекарна на ъгъла, но е в пъти по-добра.

Собственикът Кристоф Васьор е обявен за най-добър пекар в Париж през 2008 – и това не е случайно. От пищни хлябове до виенски печива, всичко е изпипано до съвършенство.

Ако сте претенциозни по отношение на хляба, не си тръгвайте без емблематичния им хляб Pain des Amis - с майсторски постигната коричка отвън и въздушен и пухкав отвътре, само чакащ да бъде намазан с масло.

Това, което ни кара да се връщаме редовно, са тестените "охлюви" на Васьор с шоколад и шамфъстък, в които шамфъстъкът е вместен между слоеве многослойно тесто и на места е допълнен с топящи се тъмни парченца шоколад.

Това не е опционална, а направо задължителна спирка при визитата ви в Париж. Имайте предвид, че магазинът е отворен само в делнични дни.

Pierre Sang in Oberkampf

Без телефон, без резервации. Нещата изглеждат строги и сериозни в първия ресторант на финалиста в Top Chef Пиер Санг в Париж, но всичко опира до креативни съчетания на вкусове и оригинално представяне на храната в кухнята.

Топла, с изложени на показ каменни стени, общ плот (с 14 места) и забележителната естествена светлина, която изпълва лъскавата отворена кухня от големите отварящи се стъклени врати, са все поразителни характеристики, които обаче не премахват вниманието от съдържанието на чиниите. И то определено заслужава вниманието ви.

Разговорливият сомелиер започва, като обяснява концепцията за ‘неформално’ хранене, която игнорира формалности като менюта и салфетки, но включва страхотни съчетания с вино (30€), и приканва гостите да информират за алергии.

Оттам нататък ловкият екип на Санг-Боайе приготвя първата поредица от малки чинии с ястия. Деликатната театралност на кухнята подчертава блестящата храна.

Зам.-главният готвач Носун Лий изпипва поредицата от ястия до съвършенство, сомелиерът прелита между гостите, за да обсъжда винената селекция, а Пиер стои начело на всичко, отделяйки време за всеки гост.

Продуктите се осигуряват почти ексклузивно от съседни доставчици и ястията се променят ежедневно, понякога дори в рамките на вечерта, според решенията на Пиер.

Няма как да останете разочаровани. За най-добро изживяване, изберете място на общия бар, който гледа към кухнята (но елате рано, за да си осигурите място!).

Шест малки ястия струват 35€, виното струва още 30€.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Afar Magazine

10.05.2016 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара