Пенливо вино на закуска

За Тод Ричардс най-добрата част от събуждането е шампанското в чашата му

За повечето от нас шампанското е начин да се насладим на специалните моменти в живота. Готвачът Тод Ричардс обаче има друг подход. По време на събитие наскоро, главният готвач на White Oak Kitchen & Cocktails в центъра на Атланта между другото каза, че започва сутрините си с чаша пенливо вино.

Съчетаването на закуската с малко алкохол определено не е навредило на кариерата на уважавания готвач.

Постиженията на Ричардс включват признание като полуфиналист в наградите "Джеймс Биърд" за най-добър готвач, упоменаване сред "Четирите нови готвачи, които да следите с интерес" на Esquire през 2012, и работа за големи компании като хотелите Ritz-Carlton. Въпреки настоящата му позиция в White Oak, той отказва да почива на лаврите си и отвори в Атланта Richards' Southern Fried, заведение за бързо хранене с пържено пиле.

Свързахме се с готвача, за да се опитаме да стигнем до истината за чашата му с пенливо вино, и да разберем до каква степен шампанското е тайната на успеха му.

Твърди се, че вместо кафе започвате деня си с чаша шампанско. Истина ли е това?

Шампанското е класическа напитка, която винаги се е концентрирала върху празненствата. Не мога да открия по-добър начин да празнувам живота и всичко, свързано с ресторанти и храна, от това да започна деня си с шампанско.

Приемаме това за много деликатно "да". Какво положи началото на тази празнична утринна традиция?

Не знам точно кога започна това. Знам приблизително времевия период; тогава донякъде търсех посока в живота си, а не толкова се стремях да живея разхитително или да препивам. Можете да гледате на конфликтите като на деструктивен механизъм, или можете да изградите разумни начини да действате при конфликт. Пък и това е много приятен и вкусен начин да започнеш деня си.

Какви са предимствата на чашата шампанско за начало на деня, в сравнение с по-традиционни алтернативи, като кафе и чай?

Вярвам, че шампанското е ободряваща напитка. Кофеиновите напитки са по-скоро носещи издръжливост и събуждане. Предпочитам кофеина следобед, точно след обедното обслужване на клиенти.

Защо точно шампанско? Защо не примерно кенче бира или шот ром?

Шампанското изразява духа на пробуждането и предизвикателството към статуквото. То е въплъщението на впрягането на вкуса под налягане, изчакване да се разкрие цялата му слава пред всички, със звук, който предизвиква незабавно извръщане на главата. Това точно правят готвачите, ежедневно. Не съм сигурен какви други напитки постигат нещо такова, ако бъда честен.

Думите ви карат шампанското да звучи като поезия! Има ли някакъв конкретен тип пенливо вино, което предпочитате?

Предпочитам различни шампански през сезоните. През зимата най-често залагам на пенливо розе, а през лятото на блан де блан или кава."

Вие сте успешен готвач с впечатляваща биография. Как пиенето на шампанско е помогнало на кариерата ви?

Не зная дали шампанското има пряк принос за биографията ми. Мисля, че в биографията ми основният акцент е върху отличните постижения.

Бихте ли препоръчали на други хора да възприемат вашия стил на консумация на шампанско, или е необходима определен характер?

Бих препоръчал хората да открият музата си и любовта към живота. Хората може да считат шампанското просто за алкохол, но можем със същия успех да казваме, че кофеинът е просто наркотик. И двете, използвани неправилно, или когато се злоупотребява с тях, почти гарантирано са кофти рецепта в супата на живота. Всичко е добре да бъде с мярка.

Къде очаквате да ви отведе шампанското в бъдеще?

Шампанското ме води към ново празнуване на любовта, семейството и приятелите, както и към нови бизнес-начинания. Richards' Southern Fried отвори през април 2016, и след него предстоят сватбени камбани и семейни събирания. Какво по-хубаво има от любовта, пърженото пиле и шампанското? Всичко друго е вторично.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Tasting Table

04.06.2016 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара