Пица парти
Три пици, шест различни вкуса
Риба тон с царевица и маслини, Прошуто със скаморца, рукола и чери домати, Пица в пеперони стил, Наденица с чушки, Шунка с гъби и Маргарита.
ПРОДУКТИ:
- Домати от консерва - 250 г
- Лук - 1 глава
- Чесън - 2-3 скилидки
- Захар - 1 с.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Сух риган - 1 ч.л.
- Зехтин - 2-3 с.л.
- Брашно - 500 г
- Сол - 1 ч.л.
- Мая - 7 г
- Захар - 1 ч.л.
- Зехтин - 2 с.л.
- Хладка вода - 320 мл
- Риба тон от консерва без течността - 2-3 с.л.
- Сладка царевица от консерва - 2 супени лъжици
- Моцарела - 40 г
- Настърган пармезан - 2 с.л.
- Маслини - 5-6 броя без костилка
- Червена чушка - 3-4 резенчета
- Люта чушка - 3-4 резенчета
- Лук - 2-3 резенчета
- Лимонова кора - 2-3 стружки
- Скаморца - 150 г
- Чери домати - 5-6 броя
- Прошуто - 4 резена
- Рукола - 5-6 клонки
- Зехтин, Черен пипер, Сол - На вкус
- Шунка - 50 г
- Гъби - 2 броя
- Скаморца и моцарела - Около 50 г
- Доматена основа - 2-3 с.л.
- Доматена основа - 2-3 с.л.
- Пикантен италиански салам - 4-5 колелца
- Настъргана моцарела - 3-4 с.л.
- Доматена основа - 2-3 с.л.
- Домат - 3-4 колелца
- Босилек - 2-3 листенца
- Моцарела - 3-4 резенчета
- Зехтин - 1 с.л.
Пица парти
Начин На Приготвяне
-
1
Запържете лука
Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност в зехтин. Добавете захарта и чесъна и гответе около 30 секунди.
-
2
Добавете доматите и овкусете
Налейте доматите, подправете със сол и риган. Намалете котлона и гответе около 15 минути, като разбърквате периодично.
-
3
Пригответе тестото
Сложете маята и захарта в подходящ съд, залейте с малко вода и разбъркайте добре. Оставете за десетина минути. Пресейте брашното в голяма купа, добавете маята и останалата вода и започнете да разбърквате. Добавете зехтина и замесете меко тесто. Прибавете солта и месете още около 10 минути, като добавяте по малко брашно. Прехвърлете в намаслена купа, намажете тестото отгоре с малко зехтин и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да втаса за около час, докато удвои обема си.
-
4
Премесете внимателно тестото
Изсипете втасалото тесто на леко набрашнена повърхност, поръсете с малко брашно и оформете цилиндър, който разделете на 3 равни части. Оформете на хубави гладки топки.
-
5
Разточете тестото тънко
Върху набрашнена повърхност от всяка топка тесто разточете тънки блатове с елипсовидна форма. Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и дооформете с пръсти.
-
6
Риба тон и царевица и Прошуто и рукола
За пицата с риба тон и царевица разпределете върху тестото продуктите без да претрупвате. За пицата с рукола и прошуто разстелете скаморца върху тестото и изпечете в предварително загрята фурна за 5-6 минути.
-
7
Риба тон и царевица и Прошуто и рукола
Поръсете руколата с малко зехтин, посолете и разпределете върху запеченото сирене. Отгоре сложете прошуто и нарязани на половинки чери домати. Полейте с малко зехтин.
-
8
Шунка и гъби и А ла пеперони
За пицата с шунка и гъби намажете блата с доматена основа, подредете накъсана на парченца шунка, много тънко нарязани гъби и покрийте със сирената.
-
9
Шунка и гъби и А ла пеперони
За пицата с пикантен салам намажете тестото с доматената основа, покрийте със сирене и отгоре подредете няколко тънки колелца салам. Запечете до хрупкавост.
-
10
Маргарита и Наденица с чушки
Намажете тънко разточеното тесто с доматената основа. За пицата с наденица отгоре подредете колелца лук и колелца зелена и червена чушка. Покрийте със сирената, а отгоре сложете парченца наденица.
-
11
Маргарита и Наденица с чушки
За Маргарита върху доматената основа сложете моцарела, отгоре подредете тънки колелца домат, посолете и полейте с малко зехтин. Запечете за няколко минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти
