Пица парти

Три пици, шест различни вкуса

26.06.2015 Всички рецепти от този автор →
90 мин.

60 МИН » 30 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Риба тон с царевица и маслини, Прошуто със скаморца, рукола и чери домати, Пица в пеперони стил, Наденица с чушки, Шунка с гъби и Маргарита.

ПРОДУКТИ:

  • Домати от консерва - 250 г
  • Лук - 1 глава
  • Чесън - 2-3 скилидки
  • Захар - 1 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Сух риган - 1 ч.л.
  • Зехтин - 2-3 с.л.
За тестото
  • Брашно - 500 г
  • Сол - 1 ч.л.
  • Мая - 7 г
  • Захар - 1 ч.л.
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Хладка вода - 320 мл
Риба тон с царевица
  • Риба тон от консерва без течността - 2-3 с.л.
  • Сладка царевица от консерва - 2 супени лъжици
  • Моцарела - 40 г
  • Настърган пармезан - 2 с.л.
  • Маслини - 5-6 броя без костилка
  • Червена чушка - 3-4 резенчета
  • Люта чушка - 3-4 резенчета
  • Лук - 2-3 резенчета
  • Лимонова кора - 2-3 стружки
Прошуто с рукола и чери домати
  • Скаморца - 150 г
  • Чери домати - 5-6 броя
  • Прошуто - 4 резена
  • Рукола - 5-6 клонки
  • Зехтин, Черен пипер, Сол - На вкус
Шунка с гъби
  • Шунка - 50 г
  • Гъби - 2 броя
  • Скаморца и моцарела - Около 50 г
  • Доматена основа - 2-3 с.л.
А ла пеперони
  • Доматена основа - 2-3 с.л.
  • Пикантен италиански салам - 4-5 колелца
  • Настъргана моцарела - 3-4 с.л.
Маргарита
  • Доматена основа - 2-3 с.л.
  • Домат - 3-4 колелца
  • Босилек - 2-3 листенца
  • Моцарела - 3-4 резенчета
  • Зехтин - 1 с.л.
Цена: 25 лв

 

Пица парти

Начин На Приготвяне

  • 1

    Запържете лука

    Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност в зехтин. Добавете захарта и чесъна и гответе около 30 секунди.

  • 2

    Добавете доматите и овкусете

    Налейте доматите, подправете със сол и риган. Намалете котлона и гответе около 15 минути, като разбърквате периодично.

  • 3

    Пригответе тестото

    Сложете маята и захарта в подходящ съд, залейте с малко вода и разбъркайте добре. Оставете за десетина минути. Пресейте брашното в голяма купа, добавете маята и останалата вода и започнете да разбърквате. Добавете зехтина и замесете меко тесто. Прибавете солта и месете още около 10 минути, като добавяте по малко брашно. Прехвърлете в намаслена купа, намажете тестото отгоре с малко зехтин и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да втаса за около час, докато удвои обема си.

  • 4

    Премесете внимателно тестото

    Изсипете втасалото тесто на леко набрашнена повърхност, поръсете с малко брашно и оформете цилиндър, който разделете на 3 равни части. Оформете на хубави гладки топки.

  • 5

    Разточете тестото тънко

    Върху набрашнена повърхност от всяка топка тесто разточете тънки блатове с елипсовидна форма. Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и дооформете с пръсти.

  • 6

    Риба тон и царевица и Прошуто и рукола

    За пицата с риба тон и царевица разпределете върху тестото продуктите без да претрупвате. За пицата с рукола и прошуто разстелете скаморца върху тестото и изпечете в предварително загрята фурна за 5-6 минути.

  • 7

    Риба тон и царевица и Прошуто и рукола

    Поръсете руколата с малко зехтин, посолете и разпределете върху запеченото сирене. Отгоре сложете прошуто и нарязани на половинки чери домати. Полейте с малко зехтин.

  • 8

    Шунка и гъби и А ла пеперони

    За пицата с шунка и гъби намажете блата с доматена основа, подредете накъсана на парченца шунка, много тънко нарязани гъби и покрийте със сирената.

  • 9

    Шунка и гъби и А ла пеперони

    За пицата с пикантен салам намажете тестото с доматената основа, покрийте със сирене и отгоре подредете няколко тънки колелца салам. Запечете до хрупкавост.

  • 10

    Маргарита и Наденица с чушки

    Намажете тънко разточеното тесто с доматената основа. За пицата с наденица отгоре подредете колелца лук и колелца зелена и червена чушка. Покрийте със сирената, а отгоре сложете парченца наденица.

  • 11

    Маргарита и Наденица с чушки

    За Маргарита върху доматената основа сложете моцарела, отгоре подредете тънки колелца домат, посолете и полейте с малко зехтин. Запечете за няколко минути в силно загрята фурна.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара