Обичате да пиете джин с тоник? Може да сте психопат

Психопатите е по-вероятно да са умни, уверени и спокойни под напрежение

Джинът с тоник е до голяма степен подобен на Marmite - много хора не могат да понасят горчивия му вкус, докато други се кълнат, че той има освежаващо опияняващи свойства.

Сега психолозите твърдят, че силното харесване на горчиви храни и напитки от рода на джин-тоника, означава, че е възможно човек да има психопатични наклонности.

Учените констатират, че тези, които избират горчиви напитки като кафе и тоник, е по-вероятно да демонстрират признаци на макиавелизъм, садизъм и нарцисизъм.

Казано с по-прости думи, те са по-склонни да бъдат двулични, коравосърдечни и лишени от емпатия, суетни и егоистични, и е по-вероятно да изпитват удоволствие от страданието на други хора.

Резултатите са получени от два експеримента, проведени с участието на 1000 в университета в Инсбрук, Австрия.

За първия експеримент, на 500 мъже и жени е бил показан дълъг списък с храни с равен брой сладки, солени, кисели и горчиви храни. Сред тях са били шоколадова торта, бекон, оцет и репички.

Участниците са били приканени да оценят доколко харесват всяка от храните по 6-степенна скала, варираща от "силно не харесвам" до "силно харесвам".

После те са били помолени да попълнят четири отделни въпросника за чертите на характера си, отчитащи нивата им на агресия, макиавелизъм, емоционална стабилност и тенденция към ‘ежедневен садизъм’.

Това е включвало оценяване по скала на степента на съгласието им или несъгласието им с твърдения като 'Ако бъда провокиран достатъчно, мога да ударя някого' и 'Доставя ми удоволствие да измъчвам хора'.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Evening Standard

11.12.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара