Източник: Flickr

20-те най-добри оризови ястия в света

Може да съчетавате с почти всичко

Въпреки че все още има спорове по въпроса, генетични доказателства подкрепят тезата, че всички форми на азиатски ориз произлизат от една култивация, случила се някъде преди 8200-13 500 години в Китай.

Оттогава основната храна е включвана в ястия в почти всяка държава в света, вариращи от най-прости до невероятно сложни. И защо не? Оризът е перфектен и приятен в простата си бяла лепкава форма, но може да се съчетава с всякакви меса, морски продукти и зеленчуци, както и повечето подправки.

За да илюстрираме този факт, направихме малка обиколка из света и събрахме абсолютно най-добрите оризови ястия от 18 държави. (Включихме в няколко случаи могобройни ястия от една и съща държава.) Въпреки че повечето от тези ястия са доста разпространени, също така сме добавили препоръки за места, където да пробвате различните ястия.

Американски пържен ориз, Тайланд

fried rice 008

Този пържен ориз гарантирано е сред най-стереотипните американски храни. Той се поднася с... кетчуп; протеин като пържено пиле, бекон или хотдог; крутони; а понякога за хавайски нюанс, с ананас.

Silom Village Restaurant в Банкок ще ви го приготви точно по начина, по който американските войници (разквартирувани в Тайланд през Виетнамската война) са го обичали.

Arroz con gandules, Пуерто Рико

Arroz con Gandules

Arroz con gandules, ястие, което се прави с ориз, бейби грах, печено свинско и сос софрито, е национално ястие на Пуерто Рико. Най-добре е да отидете по нечия покана в пуерторикански дом, така че да можете да вкусите това ястие домашно приготвено, но ако няма как това са се случи, заложете на пътуване до La Pradera в Сан Хуан.

Arroz de lisa, Колумбия

Impecable presentación

Arroz de lisa (ориз с барбун) — в стила, който получавате като улична храна на атлантическия бряг на Колумбия, в Баранкила — се поднася в листо от тропическата билка наречена бихао, с готвена маниока, триъгълник сирене костеньо и сос suero atollabuey с млечна заквасена сметана. Ако желаете да го консумирате седнали някъде в Баранкила, пробвайте в Cucayo.

Arroz doce, Португалия

arroz doce.

Превеждащо се като “сладък ориз,” това португалско ястие е подобно на оризовия пудинг, познат на всички нас, и просто съдържа бял ориз, яйца, горещо мляко, захар и малко лимонова кора. След сваряването, покрийте всичко с малко поръсена канела, и сте готови!

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: The Daily Meal

25.06.2018 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара